SEGRE

Més de 90.000 habitatges de Lleida han de superar l'informe d'avaluació d'edificis

Danys en les estructures de fusta, esquerdes o instal·lacions elèctriques obsoletes, alguns dels riscos segons l’antiguitat

Vista aèria del barri de Pardinyes de Lleida.

Una avaria deixa sense llum 600 abonats a PardinyesÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 90.000 habitatges de Lleida haurien de superar l’Informe d’Avaluació dels Edificis (IEE) el 2018, una inspecció de caràcter obligatòria per als immobles amb més de 50 anys que examina, entre altres aspectes, el seu estat de conservació, el seu grau d’eficiència energètica i les seues condicions d’accessibilitat. Així hu recull l’informe 'Tu edificio en forma', realitzat per Mutua de Propietaris i el COAATIEMU (Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de la Regió de Múrcia), que ha analitzat l’estat dels més de 244.000 habitatges existents que formen el parc immobiliari de Lleida, per identificar les principals operacions de manteniment que s’han de realitzar en un edifici, conforme a la seua antiguitat.

D’acord amb l’informe els edificis construïts entre 1900 i 1955, període caracteritzat per desenvolupament immobiliari lent, “podrien patir danys en les estructures de fusta de coberta per putrefaccions a causa de la filtració d’humitat o per atac de corc que també podria afectar a les bigues de fusta dels forjats”. El desenvolupament immobiliari de la dècada dels anys 60 i 70 unit a una execució menys cuidada conseqüència d’una construcció accelerada, afavoreix l’aparició d’esquerdes en façanes, com a conseqüència de la unió entre una estructura flexible i un envoltant de components més rígids com són les fàbriques de maó, pudors per falta de ventilació de les instal·lacions de sanejament i deteriorament dels components de la instal·lació elèctrica i el cablatge, arribant en últim extrem a produir incendis.

L’Informe d’Avaluació d’Edifcios L’Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE), diferent de la Inspecció Tècnica d’Edificacions (ITE), és un examen que han de passar els edificis d’ús residencial col·lectiu que vagin assolint l’antiguitat de 50 anys. L’informe ha de ser redactat per un tècnic competent format en edificació que analitza tres aspectes essencials: Estat de conservació, grau d’eficiència energètica i condicions d’accessibilitat. A més de detallar l’estat actual de l’edificació, el tècnic competent avaluarà si és necessari prendre mesures per reparar les deficiències trobades.

tracking