SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT VIÀRIA

Eleven dels quatre als nou anys les penes per imprudències al volant

El Congrés crea un nou delicte d’abandó del lloc de l’accident, castigat amb fins a quatre anys de presó || Les lesions tornaran a estar penalitzades

Plataforma #PorUnaLeyJusta, liderada per Anna González.

Plataforma #PorUnaLeyJusta, liderada per Anna González.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Congrés dels Diputats va aprovar ahir amb els vots de tots els partits excepte el de Podem endurir el Codi Penal per establir penes més dures per als accidents de trànsit provocats per imprudències i castigar amb fins a nou anys de presó els homicidis per imprudència i amb quatre a aquells conductors que fugin del lloc d’un accident que hagin provocat.

La reforma és fruit de la campanya #PorUnaLeyJusta impulsada per Anna González, una veïna de la Seu d’Urgell el marit de la qual, ciclista, va morir atropellat per un camioner que va fugir del lloc sense socórrer-lo. També compta amb el suport de Stop Accidentes, que reivindica casos com el de Marta Sòria, la jove de les Borges Blanques que va morir en un accident per excés de velocitat i conducció temerària d’un altre conductor.

Sempre que el causant presenti excés de velocitat o consum d’alcohol o de drogues

La reforma recull alguns articles que van quedar fora amb el redactat del Codi Penal el 2015, com les lesions per imprudències al volant, i també introdueix un nou article que tipifica com a delicte l’abandó del lloc de l’accident, que estarà penat amb entre sis mesos i quatre anys de presó i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Una de les principals reivindicacions del col·lectiu de ciclistes i de la plataforma #PorUnaLeyJusta era endurir el càstig per imprudències al volant a l’incloure com agreujants l’excés de velocitat i el consum d’alcohol o drogues. En qualsevol d’aquests tres supòsits la imprudència es considerarà greu; no com ara, que era el jutge qui valorava la gravetat. La pena màxima serà de nou anys. També es torna a penalitzar les lesions causades per aquestes conductes, que seran sancionades amb penes de multa de tres a dotze mesos. Això implica, segons víctimes i ciclistes, el 90 per cent dels casos d’aquests sinistres. Units Podem, única formació que no ha donat suport el text, va defensar que les lesions s’haurien de quedar al Codi Civil.

Agraïments a la veïna de la Seu que va impulsar la reforma viària Les xarxes socials es van omplir ahir de múltiples agraïments a la lluita incansable d’Anna González, la veïna de la Seu d’Urgell que va iniciar fa cinc anys un moviment per endurir les penes per les lesions i morts causades per imprudències al volant. A través Twitter, González va destacar que aquesta aprovació de la reforma és fruit del “compromís, esforç, sacrifici i implicació” de totes les persones que li han donat suport en aquesta causa. Però també del “dolor”, ja que Anna va perdre el seu marit atropellat per un camioner que va fugir. “És el final del camí”, va assenyalar. La reforma haurà de passar ara pel Senat abans de l’aprovació definitiva. En un altre ordre de coses, dos persones van resultar ahir ferides lleus després d’una sortida de via a la LV-2001 a Mollerussa.

tracking