SEGRE

SANITAT LABORAL

El Santa Maria contractarà onze professionals per a Salut Mental

Busca quatre psiquiatres, tres psicòlegs i quatre infermers especialitzats

Imatge aèria de les dependències de Salut Mental de l’hospital Santa Maria.

Imatge aèria de les dependències de Salut Mental de l’hospital Santa Maria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l’hospital Santa Maria, ha publicat la convocatòria d’onze noves places per a l’àrea de Salut Mental. Es tracta de quatre llocs de treball de psiquiatria, tres de psicòlegs especialistes en psicologia clínica, dos infermers especialitzats en salut mental per a la Regió Sanitària de Lleida i dos més per al Pallars-Alta Ribagorça. A tots se’ls ofereix un contracte de sis mesos a jornada completa que es renovarà o es farà indefinit a l’acabament. La sol·licitud pot presentar-se fins al 19 de desembre. Actualment, el Santa Maria compta amb una trentena de psiquiatres i n’hi ha una desena a l’hospital de salut mental de Sant Joan de Déu i, segons va assenyalar recentment el director mèdic de l’àrea de Salut Mental d’aquests dos centres, Josep Pifarré, Lleida té dèficit d’aquests especialistes i va xifrar en almenys set els que serien necessaris per millorar l’atenció en aquest àmbit. Va assegurar que han hagut de contractar professionals de fora de Catalunya i fins i tot d’Espanya ja que no se’n formen suficients. Tanmateix, l’ampliació de les places de metge intern resident (MIR) permetrà acabar amb aquest dèficit. L’any passat, GSS va posar en marxa un pla director per incorporar vint-i-tres professionals més a salut mental: sis psiquiatres, set psicòlegs, cinc infermers i cinc terapeutes ocupacionals i educadors socials.

Així mateix, GSS també ha convocat un total de quatre places de Radiologia per a l’hospital Santa Maria i una de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i d’especialista en Anestèsia i Reanimació per a l’hospital Comarcal del Pallars.

Així mateix, el sindicat va considerar “joc brut” que l’ICS difongués entre la plantilla una sèrie de mesures per evitar l’aturada.

Trencada la negociació per evitar els cinc dies de vaga als CAP

Metges de Catalunya s’ha aixecat de la taula de negociació amb l’Institut Català de la Salut (ICS) que abordava millores per evitar la vaga de la setmana que ve als Centres d’Atenció Primària (CAP). El sindicat no tornarà a negociar fins que l’ICS no es comprometi a limitar a vint-i-vuit les visites diàries i que aquestes tinguin un temps mínim.

tracking