SEGRE

INICIATIVES IGUALTAT

Ocupen el Casal de la Dona a Lleida per exigir un centre públic per a maltractades

Dones Lleida demana un espai per a víctimes de violència masclista que sigui gestionat per experts en la matèria || La Paeria licitarà a tercers el servei, que preveu entrar en funcionament l’any 2019

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu en defensa dels drets de la dona Dones Lleida va ocupar ahir durant prop de dos hores el Casal de la Dona per reivindicar la creació d’un centre públic d’acollida per a les dones i fills víctimes de violència masclista. “Des de fa anys demanem un servei d’allotjament d’urgència per a dones que surten d’una situació de maltractament, dirigit per professionals qualificats que sàpiguen atendre les necessitats emocionals de les víctimes, però no rebem resposta de l’ajuntament”, va explicar una de les portaveus. Per aquesta raó, “hem ocupat aquest espai per exigir parlar amb l’alcalde Fèlix Larrosa”. En aquest sentit, va censurar que Dona Samaritana, l’únic centre de Lleida que atenia víctimes de violència masclista i que va deixar de prestar els seus serveis l’any passat, “era gestionat de forma privada per una entitat religiosa que no prestava els recursos necessaris”. El regidor Xavier Rodamilans es va reunir amb el col·lectiu i els va explicar que es licitarà el centre perquè entri en funcionament a començaments del 2019. Tanmateix, segons van explicar des de Dones Lleida, van acordar que paral·lelament al primer any de contracte es durà a terme un debat sobre el model de gestió i que, si aquest es decanta per l’àmbit públic, estudiarien convertir-lo en un servei públic.

Multes de fins a 10.000 euros per acorralar una dona en una discoteca La Generalitat va anunciar ahir que impulsarà modificacions legislatives per endurir les sancions administratives contra les agressions sexuals en espais de lleure, perquè infraccions que ara són lleus passin a ser greus i prevegin multes de 1.001 euros a 10.000 euros. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va apuntar que les agressions sexuals estan tipificades al Codi Penal, “però també poden comportar sancions administratives”. Entre les accions que ara se sancionaran amb multes de fins a 10.000 euros s’inclou acorralar una persona amb finalitats sexuals en una discoteca, per exemple. En un altre ordre de coses, diverses localitats lleidatanes van començar ahir a sumar-se a la commemoració del Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona. A Mollerussa, desenes de veïns es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament per denunciar aquesta situació amb la iniciativa Women in Black, informa Joan Gómez. Els assistents, que es van vestir de negre, van llançar a l’aire vint fanalets per recordar les víctimes i van dur a terme un minut de silenci.

El col·lectiu Dones Lleida, ahir durant l’ocupació ‘exprés’ del Casal de la Dona de Lleida.

El col·lectiu Dones Lleida, ahir durant l’ocupació ‘exprés’ del Casal de la Dona de Lleida.M. C.

El col·lectiu Dones Lleida, ahir durant l’ocupació ‘exprés’ del Casal de la Dona de Lleida.

El col·lectiu Dones Lleida, ahir durant l’ocupació ‘exprés’ del Casal de la Dona de Lleida.M. C.

tracking