SEGRE

COMERÇ MOBILITAT

Cauen les vendes dels patinets elèctrics amb la nova ordenança

Cada setmana es compraven una mitjana de 185 vehicles a Lleida i en un mes han baixat a 62 || Els usuaris pregunten sobre la normativa a les botigues

Membres de l’associació VMP circulant per la passarel·la dels Camps Elisis.

Membres de l’associació VMP circulant per la passarel·la dels Camps Elisis.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de patinets elèctrics a Lleida ha caigut en un 66 per cent des que la Paeria va aprovar inicialment a l’octubre la modificació de l’ordenança de circulació per regular aquests vehicles. Així doncs, si abans es venien uns 185 patinets a la setmana de mitjana, ara se’n ven una mitjana de 62, segons les dades de botigues de la ciutat que comercialitzen aquests vehicles. Els comerciants afirmen que “abans els usuaris venien i compraven sense gairebé preguntar res, i ara s’interessen per la nova normativa i tornen cap a casa per pensar si se’ls compren o no”. Fins i tot expliquen que els dies posteriors a l’aprovació de l’ordenança, el 26 d’octubre, alguns clients van tornar els patinets que havien comprat recentment.

També assenyalen que “ni amb els descomptes del Black Friday d’aquests dies no han augmentat les vendes”, per la qual cosa el que va començar com un “boom” d’una nova moda, ara s’ha alentit a la capital. Tanmateix, alguns confien a “remuntar” amb les compres nadalenques. La normativa dels patinets elèctrics, segways, bicicletes de passatgers i de repartiment, que entrarà en vigor a començaments de l’any 2019, quan acabi el període d’al·legacions, determina que aquests vehicles únicament podran circular pel carril bici, parcs, places, rambles, passejos centrals, zones 30 i carrers amb plataforma única i els estarà prohibit anar per voreres, calçades i zones de vianants i passarel·les de vianants.

Així mateix, estableix que “l’edat permesa per circular és de setze anys”, mentre que “els menors tan sols podran utilitzar-los quan resultin adequats a la seua edat, alçada i pes i fora de les zones de circulació, en espais tancats al trànsit i acompanyats dels seus pares o tutors”. Indica també que “els usuaris de vehicles de tipus B (els que pesen més de vint-i-cinc quilos i mesuren més d’un metre de longitud) han de portar casc.”

Davant de la nova ordenança, l’associació VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) Lleida va proposar a l’alcalde poder circular per les calçades dels carrers secundaris temporalment a l’espera que s’ampliï la xarxa de carril bici, que ara consideren insuficient per circular.

tracking