SEGRE

LLEIDA

Les autoescoles exigeixen complir el compromís amb els examinadors

Per evitar la vaga convocada al desembre

Imatge d’una protesta durant la vaga de l’any passat.

Imatge d’una protesta durant la vaga de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE), José Miguel Báez, va emplaçar ahir el Govern a complir els compromisos en matèria de millores salarials adquirits amb els examinadors de trànsit per evitar la nova convocatòria de vaga d’aquest col·lectiu.

El mes de maig passat tots els grups parlamentaris del Congrés van donar suport per unanimitat a una esmena al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat perquè els examinadors rebin un complement salarial de 250 euros al mes aquest any després de la vaga que van protagonitzar l’any passat.

El sector insta el Govern a fer front al pagament promès per evitar una nova vaga al desembre

Després dels cinc mesos de vaga el 2017, l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) ha tornat a convocar una aturada davant del retard en el cobrament d’aquest complement, una situació “incomprensible”, segons el parer de Báez.

Entre el 10 i 21 de desembre, els examinadors tenen previst fer aturades de jornada completa. Les autoescoles assenyalen que l’anterior vaga va fer “molt mal” al sector i que hi ha territoris que no s’han recuperat, amb una llarga llista d’espera per examinar-se.

En el cas de Lleida, la vaga de l’any passat va obligar a suspendre 2.103 proves a la província, i va deixar el total d’exàmens realitzats en la xifra més baixa dels últims quatre anys. Segons una resposta parlamentària del Govern espanyol del mes de setembre passat, actualment hi ha més de 2.500 alumnes a les comarques lleidatanes que esperen per examinar-se de la prova teòrica. Les autoescoles denuncien que el centre d’exàmens de Vielha continua tancat i que a finals d’any la província perdrà un examinador, per la qual cosa es quedarà amb sis i en necessita vuit.

tracking