SEGRE

SANITAT MOBILITZACIONS

Metges preparen protestes per a la vaga sanitària

Des de demà i fins divendres als CAP i l’hospital Santa Maria

Debat sobre la sanitat pública al Centre Cívic de la Mariola.

Debat sobre la sanitat pública al Centre Cívic de la Mariola.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat Metges de Catalunya, que ha convocat una vaga a tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) i a la sanitat concertada – a Lleida afecta l’hospital Santa Maria i el de Tremp i el CAP Rural Nord de Alpicat– des de demà i fins divendres per exigir millores assistencials i laborals, prepara mobilitzacions a la capital del Segrià.

Segons la portaveu del sindicat de l’Atenció Primària a Lleida, Anna Retamero, “depenent de com vagi demà, convocarem alguna protesta o mobilització per a mitjans de setmana”. Tanmateix, va explicar que també estan decidint si demà contracten un autobús per anar a la manifestació de Barcelona a les 11.00 hores davant la seu de l’Institut Català de la Salut (ICS). “Sortiran autobusos des de Girona i Tarragona, però aquí hi ha facultatius de diverses comarques que volen anar-hi i hem de veure si és millor anar-hi amb autobús o que cadascú hi vagi a nivell particular”, va apuntar.

Metges de Catalunya fa una crida demà als 5.700 facultatius de l’Atenció Primària de l’ICS, dels quals 501 són de Lleida, a secundar la vaga. Els serveis mínims seran del 25 per cent al 33%. Paral·lelament, 178 professionals de la concertada de l’hospital Santa Maria i de Tremp i del CAP Rural Nord a Alpicat també són cridats a anar a la vaga convocada pel mateix sindicat. Reclamen millores laborals i retributives, així com solucions per frenar el “deteriorament progressiu de l’assistència”, afectada per la sobrecàrrega de treball i falta d’inversions.

Així mateix, 1.722 facultatius es presenten avui a les oposicions de l’ICS per optar a un total de 1.342 places de metges de família a Catalunya, setanta-una a Lleida per regularitzar contractes d’interins. No es tracta de noves places.

tracking