SEGRE

PAISATGE URBÀ

Adéu a les antenes i a estendre roba en façanes a Lleida

Els aparells d’aire condicionat tampoc podran ser visibles

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme va aprovar ahir per consens la nova ordenança de Paisatge, que entre altres punts prohibeix estendre roba a la façana o en llocs que siguin visibles des del carrer i instal·lar antenes en finestres, balcons o a la façana dels edificis.

Així mateix, els aparells d’aire condicionat no podran sobresortir de la façana i només es podran ubicar en balcons de forma que no siguin visibles. La normativa veta la instal·lació d’antenes en edificis catalogats i als situats en un radi de trenta metres de manera que “modifiquin la seua configuració exterior”. També limita la instal·lació de rètols publicitaris, que no podran ocupar més del 10 per cent del tram de la façana de la planta baixa que ocupa el local i hauran d’estar a un mínim de 2,5 metres d’altura.

Els cartells de venda o lloguer tampoc podran sobresortir de la façana i si superen el metre quadrat de superfície necessitaran un permís municipal. La norma incorpora al·legacions del Comú per a la protecció paisatgística dels parcs urbans i de les Basses vetar la publicitat sexista i de prostíbuls. En un altre ordre de coses, la comissió va aprovar la proposta del grup de Ciutadans que insta a procedir a la neteja de les vies d’entrada a la ciutat, especialment de les cunetes.

Ciutadans va destacar que també es va aprovar la seua petició d’estudiar habilitar un servei de pàrquing tancat per a bicis i patinets. A més, el govern va comunicar al grup de la Crida que ben aviat col·locarà, com havia demanat, una placa a Gardeny en homenatge als presoners que van construir l’antiga caserna en règim de treballs forçats durant els primers anys del franquisme.

  • Període de transició. Referent a antenes i aparells d’aire condicionat, la norma ja serà d’obligat  compliment per a nous edificis. Per als existents, dóna deu anys per adaptar-s’hi. Per a rètols, terrasses, tendals i persianes, el termini és de cinc anys.
  • Terrasses. L’ordenança també regula les condicions que han de complir les terrasses de bars. 
  • Grafitis. Podran fer-se com a expressió artística, però amb permís municipal. Les pintades, no.
tracking