SEGRE

POLÍTICA

Demanen a Giralt que comparegui al Parlament per Sixena i l'article 155

Josep Giralt

Josep GiraltSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de Junts per Catalunya al Parlament va registrar ahir una llista de compareixences per a la Comissió d’Investigació sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, entre els quals hi ha el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ja que durant el període d’intervenció de l’autogovern català la Guàrdia Civil es va emportar les obres originàries de Sixena a Aragó.

JxCat també ha demanat les compareixences del president del Govern, Pedro Sánchez, l’expresident Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, el líder del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera. Com a afectats es demana declarar per videoconferència a l’expresident Puigdemont i als exconsellers Lluís Puig i Clara Ponsatí, i es reclama la compareixença dels exconsellers Turull, Rull i Forn, que haurien de sortir de la presó de Lledoners per assistir al Parlament.

Al llistat apareix el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines, i l’exdelegat de la Generalitat a França i Suïssa, Martí Anglada, que van ser cessats.

tracking