SEGRE

El 71% dels metges de Lleida segueix la segona jornada de vaga

La Generalitat xifra l’aturada en un 48%

Professionals del CAP de la Mariola de Lleida aquest dimarts.

El 71% dels metges de Lleida segueix la segona jornada de vaga, segons el sindicatAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 71% dels metges de l'atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida segueixen aquest dimarts la segona jornada de l'aturada, segons Metges de Catalunya (MC), que eleva el percentatge al 76% en el conjunt de Catalunya. El mateix sindicat, convocant de la protesta, xifra en el 69% l'aturada en la sanitat concertada de Ponent.

En un comunicat, el sindicat ha qualificat d'"ensordidora" la mobilització del col·lectiu mèdic i ha instat a l'ICS i a les patronals de la sanitat concertada a atendre les reivindicacions dels metges per dignificar les seues condicions laborals i millorar l'assistència dels pacients.

De la seua banda, la Generalitat xifra el seguiment de la vaga als centres de l'ICS al conjunt de Catalunya en el 48% fins a les 16.00 hores.

D’altra banda, el telèfon 061 CatSalut Respon ha rebut un total de 4.295 trucades entre les 00 a 16 hores, un 14% més respecte dilluns de la setmana passada. D’aquestes, 666 han estat consultes administratives, el que representa un increment d’un 32%.

tracking