SEGRE

ESNOTICIA

Limitar les visites a 28 al dia, el principal escull en la negociació

L’ICS ho descarta i aposta per reduir el nombre global de pacients assignat a cada facultatiu || Les dos parts continuaven ahir a la nit sense arribar a un acord

Metges van ocupar ahir la seu de l’ICS i van tallar la Gran Via.

Metges van ocupar ahir la seu de l’ICS i van tallar la Gran Via.METGES DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Volem millorar la qualitat de l’Atenció Primària, per als nostres pacients i per la nostra dignitat com a professionals”, va manifestar la portaveu de Metges de Catalunya a l’Atenció Primària de Lleida, Ana Retamero. Va explicar que els facultatius visiten entre 35 i 40 persones al dia. “Això no pot ser bo per al pacient, que cada vegada és més complex i exigeix més dedicació”, va assenyalar. Davant d’aquesta situació, el sindicat es reafirma en la demanda de limitar les visites a 28 de diàries i que tinguin una durada mínima de 12 minuts.

Tanmateix, el director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, que admet aquesta “sobrecàrrega laboral”, rebutja la petició de limitar el nombre de visites. “No es fa en cap lloc del nostre entorn i no hi ha cap societat científica, col·legi professional ni grup d’interès que ho demani”, va assegurar. Com a contrapartida, proposa reduir els pacients assignats a cada metge a 1.300 –davant dels 1.550 actuals– i remunerar la sobrecàrrega de treball als professionals que vulguin assumir-la. També proposa que el temps mitjà de visita sigui de 12 minuts. Va recordar que intentaran contractar 200 metges més. Les dos parts es van reunir a les 16.00 hores per desbloquejar la negociació, però al tancament d’aquesta edició seguien sense acord.

Metges van ocupar ahir la seu de l’ICS i van tallar la Gran Via.

Metges van ocupar ahir la seu de l’ICS i van tallar la Gran Via.METGES DE CATALUNYA

tracking