SEGRE

SALUT

Sanitat revisarà el preu de 15.741 medicaments per estalviar 248 milions d'euros

Sanitat revisarà el preu de 15.741 medicaments per estalviar 248 milions d'euros

Sanitat revisarà el preu de 15.741 medicaments per estalviar 248 milions d'eurosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social revisarà els preus de 15.741 medicaments, dels quals 12.825 són dispensables en farmàcia i 2.916 en hospital, amb la qual cosa s’estima que es produirà un estalvi de 248,25 milions d’euros.

L’esmentat estalvi es concretarà en 72,08 milions d’euros per a medicaments dispensats en farmàcia, dels que 8,44 milions repercutiran directament en el ciutadà, i uns altres 176,17 milions d’euros en medicaments hospitalaris, ha destacat Sanitat en una nota.

Tot això apareix publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) a través de l’ordre que actualitza el 2018 el sistema de preus de referència dels medicaments en el Sistema Nacional de Salut (SNS), que és l’"eina essencial de control de la despesa farmacèutica, necessari per a la sostenibilitat del sistema sanitari públic", ha recordat el departament que dirigeix María Luisa Carcedo.

L’ordre crea 20 nous conjunts de presentacions de medicaments que es dispensen en oficines de farmàcia i 19 conjunts de presentacions de medicaments d’àmbit hospitalari. També revisa els preus de referència dels conjunts ja existents: 408 de medicaments dispensables en oficines de farmàcia i 198 d’àmbit hospitalari. I suprimeix 33 conjunts de presentacions de medicaments: 20 en farmàcia i 13 en hospital (per primera vegada, ha recalcat Sanitat, en l’ordre s’han fet els càlculs d’impacte sobre les dades de consum farmacèutic hospitalari).

Les oficines de farmàcia dispensaran al preu de venda al públic anterior a aquesta reducció fins l’últim dia del primer mes següent a la data d’aplicació de l’ordre, és a dir, fins el 31 de desembre de 2018.

Els laboratoris subministraran els medicaments al seu nou preu industrial de referència, a partir de l’endemà de la publicació de l’Ordre en el BOE, és a dir, demà.

Els distribuïdors mantindran el preu de venda del distribuïdor anterior a aquesta reducció durant un termini de vint dies naturals. Es liquidaran amb els nous preus les facturacions de receptes oficials al SNS, incloses les corresponents a les Mutualitats de funcionaris, tancades a partir de l’1 de gener de 2019.

tracking