SEGRE

Aamer Anwar, a Lleida: “La Moncloa ha seguit els passos de Franco”

Aamer Anwar, advocat de la consellera cessada d’Educació, Clara Ponsatí, defensa que l’Estat no s’ha comportat com una democràcia en relació amb Catalunya

L'advocat escocès Aamer Anwar, ahir, a Maristes de Lleida

L'advocat escocès Aamer Anwar, ahir, a Maristes de LleidaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repressió, presó i exili. Aamer Anwar, advocat de la consellera cessada Clara Ponsatí, afirma que aquesta ha estat la recepta del Govern central per frenar els independentistes catalans, la mateixa que va fer servir en el seu dia la dictadura franquista. “Franco estaria molt content de veure l’actitud de Madrid cap a Catalunya”, afirma, mentre denuncia que Espanya “no s’ha comportat com una democràcia respecte al conflicte català”. Als camerinos del teatre de Maristes de la capital del Segrià, just abans de la seua intervenció en un acte de Primàries per la República de Lleida, el també rector de la Universitat de Glasgow es va mostrar convençut que Escòcia no extradirà Clara Ponsatí si es reactiva l’ordre d’extradició en contra seu. “No se l’enduran perquè, si la Justícia espanyola hagués estat tan convençuda de l’euroordre, no l’hauria retirat”, afirma. “La Clara està bé, es manté forta”, destaca Anwar, encara que reconeix que també està “trista” per saber que no pot tornar al seu país ni visitar els seus familiars. D’altra banda, Anwar no dubta a criticar els partits independentistes que, segons el seu parer, han sucumbit a l’“estratègia de la por” i han caigut a la “trampa” de l’Estat. Els insta a “girar-se cap a la gent, que la mirin i apliquin el que democràticament ha decidit”.

També es dirigeix a l’independentisme de base, als milions de persones que surten cada any al carrer l’11-S i a les que van defensar els col·legis electorals de l’1-O. “No els poden empresonar a tots”, remarca.

Al seu torn, els anima a empènyer cap a la independència. “La Clara i la resta del Govern es van oferir a portar el país a la llibertat, i ara és la gent la que ha d’aconseguir la independència perquè els presos surtin de les presons perquè els empresonats únicament abandonaran les cel·les quan Catalunya se’n vagi d’Espanya”.

L’acte de Primàries per la República a Lleida va congregar 500 persones que van reclamar a les cúpules dels partits independentistes que no malgastin els seus vots.

tracking