SEGRE

El PDeCAT porta una moció al ple de la Paeria per millorar la il·luminació dels carrers

Postius proposa fer un mapa lumínic de Lleida i intervenir en tres mesos per solucionar les mancances que es detectin

La roda de premsa del grup municipal del PDeCAT

El PDeCAT porta una moció al ple de la Paeria per millorar la il·luminació dels carrers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PDeCAT i Unió portarà una moció al ple ordinari de la Paeria d'aquest mes de novembre per promoure accions que permetin recuperar "el nivell òptim d'il·luminació pública dels carrers de Lleida" després de la privatització del servei al 2014 i de la substitució de les bombetes de gas de sodi per les de tecnologia led.

La moció demana auditar el servei prestat per la concessionària UTE Lleida-Llum, fer una anàlisi de la qualitat lumínica de tots els carrers de la ciutat, fer un mapa lumínic de la ciutat i, finalment, donar compliment al suggeriment fet pel Síndic de Greuges de Catalunya per modificar la il·luminació d'aquells carrers on hi ha percepció d'inseguretat per falta de llum.

El president del grup municipal, Toni Postius, ha explicat que la situació afecta "el conjunt de la ciutat". "Hi ha trams de carrers on només es van canviar les bombetes i hi ha zones fosques, hi ha altres llocs on el fanal està enmig d'un arbre i quan hi ha fulles no permeten una bona il·luminació, hi ha llocs com als Magraners on la il·luminació ja era deficient abans i que ara s'ha agreujat".

tracking