SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per clavar una pallissa a un veí per robar-li 40 euros

Els dos acusats van acceptar ahir la condemna després d’indemnitzar la víctima || Van tirar-lo a terra i li van donar puntades al cap a la plaça Cervantes el 2016

El robatori va tenir lloc a la plaça Cervantes el desembre del 2016.

El robatori va tenir lloc a la plaça Cervantes el desembre del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 3 de Lleida va condemnar ahir per conformitat a sengles penes d’un any de presó dos veïns de la capital del Segrià de 26 i 22 anys després que reconeguessin que la matinada de l’11 de desembre de l’any 2016 van clavar una pallissa a un home per robar-li la cartera, en la qual hi havia 40 euros. Tots dos van ser condemnats com a autors d’un delicte de robatori amb violència.

La jutge va dictar sentència in voce després que el fiscal i l’advocat dels dos acusats arribessin a un acord abans de la celebració de la vista oral. El Ministeri Públic sol·licitava inicialment una condemna de tres anys de presó que va acabar rebaixant a un any a l’aplicar l’atenuant molt qualificat de reparació del mal, atès que tots dos acusats havien indemnitzat anteriorment la víctima del robatori. També es va acordar la suspensió de la pena de presó perquè cap dels dos imputats disposen d’antecedents penals, sota la condició que no reincideixin durant els dos propers anys.

La Fiscalia sol·licitava inicialment tres anys de presó i han estat condemnats a un

D’aquesta forma, es va considerar acreditat que els dos acusats, “posats de comú acord i amb la intenció de robar (...), la matinada de l’11 de desembre del 2016, a la plaça Cervantes de Lleida, van abordar dos persones, una d’elles la víctima, a la qual van començar a donar-li puntades de peu i cops de puny, tombant-lo al terra, on van continuar pegant-lo, per aconseguir, d’aquesta manera, prendre-li la cartera, que contenia 40 euros, i un telèfon mòbil, que va ser recuperat en poder dels acusats”.

La víctima de l’assalt violent va patir diverses lesions, entre les quals una ferida oberta al cap que va necessitar grapes i que va tardar deu dies a curar-se. Els dos acusats van indemnitzar la víctima amb un total de 340 euros, dels quals 300 euros corresponen a les lesions sofertes i 40 euros pels diners sostrets de la cartera.

Cada dia hi ha un robatori violent a la província de Lleida

Cada dia es produeix un robatori violent a les comarques de Lleida, segons el balanç de criminalitat publicat recentment pel ministeri de l’Interior i corresponent als primers nou mesos d’aquest any. Concretament, entre gener i setembre del 2018 es va denunciar un total de 283 casos, cinc més que en el mateix període de l’any anterior, un fet que suposa un augment de l’1,8%. Dels 283 casos, 216 (un 76,3%) es van produir a la ciutat de Lleida.

tracking