SEGRE

SANITAT MOBILITZACIONS

Els metges mantenen l'aturada malgrat que Salut anuncia una injecció de 100 milions

Les dos parts atansen postures però el gran escull segueix sent l’exigència de Metges de Catalunya de reduir a 28 les visites diàries || Secundar la vaga costa a cada facultatiu entre 120 i 200 € al dia

La sala d’espera del CAP Onze de Setembre estava ahir buida.

La sala d’espera del CAP Onze de Setembre estava ahir buida.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les negociacions entre el sindicat Metges de Catalunya i responsables de la conselleria de Salut i de l’Institut Català de la Salut (ICS) van per bon camí, ja que les dos parts van coincidir ahir que “han atansat postures”. Tanmateix, la vaga de metges seguirà almenys un dia més perquè Salut continua sense acceptar rebaixar a 28 el nombre de visites diàries per metge, malgrat que ahir va anunciar una partida de 97 milions d’euros més destinada a l’Atenció Primària (vegeu el desglossament).

A la jornada d’ahir, el 67% de facultatius de l’Atenció Primària de Lleida van secundar la vaga i el 65% de la sanitat concertada (hospital Santa Maria), segons el sindicat. Per la seua part, l’ICS va dir que la van seguir en l’Atenció Primària el 23%. La situació tant als Centres d’Atenció Primària (CAP) com al Santa Maria era de calma i amb sales d’espera mig buides, encara que els serveis mínims van pujar del 25 al 33%.

El president de Metges de Catalunya, Jordi Cruz, va assegurar que la limitació a 28 de les visites diàries (ara són entre 35 i 40) continua sent el principal obstacle per desconvocar la vaga, encara que va reconèixer que l’ICS veu amb bons ulls el fet que siguin entre 25 i 28 les atencions diàries, però “amb matisos”.

Segons va explicar, l’ICS no vol posar cap límit normatiu al nombre de visites, fet que faria que els metges haguessin d’atendre totes les persones que anessin arribant.

També va assenyalar que l’ICS els ha entregat un informe sobre la càrrega assistencial en cada centre, que estan “estudiant” per analitzar si les visites poden durar un mínim de 12 minuts.

A Lleida, 501 facultatius de Primària estan cridats a secundar la vaga i, segons dades del sindicat, suposa la pèrdua de sou diària d’entre 120 i 140 euros per als que la secunden, tenint en compte també la part proporcional de les vacances i de la cotització.

A la concertada, on uns 140 metges del Santa Maria poden secundar la vaga, la pèrdua és de 125 a 200 euros diaris.

tracking