SEGRE

Una dotzena d'estudiants talla la Rambla d'Aragó de Lleida

Estudiants tallen la Rambla d'Aragó de Lleida,

Una dotzena d'estudiants talla la Rambla d'AragóMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena d'estudiants ha tallat un sentit de la rambla d'Aragó a Lleida quan passaven pocs minuts de les 11.00 hores, en una protesta en defensa de la universitat pública. Aquest dijous hi ha convocades diverses manifestacions durant el dia a la ciutat, dos a les 12.00 hores i dos a les 18.00 h.

Els sindicats IAC, Intersindical- CSC, Ustec, CGT, Aspepc-Sps, SEPC, Sindicat d’Estudiants i Cos han convocat per avui una vaga de 24 hores a què criden a afegir-se tots els treballadors del sector educatiu, administratiu i metge de la Generalitat, en una jornada que defineixen com “una confluència de lluites”. D’una banda, professorat associat de la Universitat de Lleida (UdL) i estudiants universitaris i de Secundària es concentraran avui a les 12.00 hores a la plaça Víctor Siurana del Rectorat. Els associats denuncien precarietat laboral i els estudiants exigeixenrebaixar les taxes un 30%.

Ahir ja va arrancar l’aturada en altres universitats públiques de Barcelona i Girona, a les quals la UdL i la Universitat Rovira i Virgili se sumen avui. Els associats reivindiquenl’obertura d’una taula de negociacióa Catalunya per regularitzar la seua figura; millorar les condicions laborals amb l’aplicació “immediata” de l’escala salarial màxima i l’eliminació dels “greuges comparatius” en relació amb les altres figures de personal docent i investigació; reconèixer “l’existència de contractació fraudulenta de professorat temporal que cobreix tasques estructurals”; que noes facin acomiadaments “sota la forma de no renovació”, i la implementació de plans d’estabilització per a investigadors predoctorals, postdoctorals, col· laboradors, lectors i agregats.

D’altra banda, els professors de Primària i Secundària denuncien que han vist retallat el seu salari i treballen més hores, per la qual cosa demanen recuperar els drets perduts per la crisi i aconseguir més finançament. Així, a més de ser cridats a fer vaga, hi ha una manifestació convocada a les 18.00 hores davant de la delegació d’Ensenyament. Entre altres reivindicacions, exigeixen la reducció de les ràtios per al curs que ve a un màxim de 22 alumnes a Primària i 27 a Secundària, i a 20 i 25 alumnes, respectivament, per al curs 2020-2021. Així mateix, la intersindical IAC fa una crida al sector administratiu a secundar una aturada parcial de 12 a 14 hores.

A les 12.00 hores, es concentraran davant de la delegació de la Generalitat al carrer Lluís Companys. El seu objectiu és revertir les retallades fetes durant la crisi econòmica, tenir més recursos per a la funció pública i recuperar les pagues extra del 2013 i 2014. També es manifestaran avui a les 18.00 hores a la plaça de les Missions i faran un recorregut fins a la delegació delGovern.

Finalment, treballadors sanitaris es manifestaran contra laprecarització del sector públic arran de la crisi econòmica.

tracking