SEGRE

El ple de la Paeria dóna llum verda a la primera ordenança del paisatge de Lleida

Un moment del ple ordinari del mes de novembre de l'ajuntament de Lleida.

El ple de la Paeria dóna llum verda a la primera ordenança del paisatge de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal de l’ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres de forma definitiva i amb un consens molt ampli el text de l’Ordenança del Paisatge de Lleida, un document que "protegeix la identitat de la ciutat i garanteix el dret col·lectiu a gaudir d’un entorn agradable i harmònic".

L’ordenança, que és fruit d’un ampli procés participatiu i de treball tècnic, ha estat aprovada sense cap vot en contra, amb el suport dels 22 regidors del PSC, Convergència i Unió, Ciutadans, Partit Popular, Comú de Lleida i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmeron i amb 5 abstencions dels regidors d’Esquerra Republicana i Crida per Lleida.

L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha agraït el suport dels grups i s’ha felicitat per l’ampli consens assolit.

Serà la primera ordenança de tot Catalunya que regula l’ordenació del paisatge natural d’un municipi, ja que engloba tant l’àmbit rural com l’urbà en un mateix reglament. Es creen les Àrees d’Interès Paisatgístic, que tindran una protecció especial que limita les actuacions al seu entorn, tasca que assumirà la nova Comissió Tècnica Municipal del Patrimoni i del Paisatge.

El nou text entrarà en vigor un mes després de la seva publicació, tot i que s’estableixen períodes transitoris d’entre tres i deu anys perquè els elements ja existents s’adaptin a les noves disposicions.

D’altra banda, el ple també ha debatut set mocions. La plantejada pel sindicat UGT per exigir el compliment de la resolució del Parlament que insta a la Generalitat a retornar les pagues extraordinàries dels anys 2013 i 2014 als treballadors públics ha obtingut 25 vots a favor i dues abstencions, de la Crida per Lleida. Pel que fa a la moció presentada per Adafi-Associació Nacional d’Afectats per iDental, “en suport a les persones afectades per l’estafa d’iDental”, ha obtingut la unanimitat de tots els grups. També ha tirat endavant la moció plantejada pel PSC per reclamar mesures per pal·liar la situació dels menors no acompanyats a la ciutat de Lleida. La moció del Comú de Lleida per fomentar l’habitatge social ha estat aprovada parcialment.

En canvi, han estat rebutjades les mocions de la Crida per Lleida per municipalitzar el Servei d’Atenció Domiciliària, la moció d’ERC-Avancem per la creació d’un servei de bus nocturn a la ciutat i la del grup municipal de Convergència i Unió per millorar la il·luminació als carrers de Lleida.

tracking