SEGRE

POLÍTICA SERVEIS

La Paeria diu que hi ha menors estrangers que dormen al carrer per falta d'atenció

El ple aprova una moció que insta la Generalitat a destinar més recursos a aquest servei || PDeCAT i ERC s’abstenen i acusen l’Estat de discriminar Catalunya en el repartiment de fons

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria va aprovar ahir amb els vots a favor de l’equip de govern, Ciutadans, Crida-CUP, PP i Comú i l’abstenció del PDeCAT i ERC una moció presentada pel PSC i Ciutadans que insta la Generalitat a destinar més recursos i fer una millor planificació per atendre els menors estrangers no acompanyats (MENA). També apel·la la coresponsabilitat de les diputacions, les administracions competents i les comunitats magrebina i africana per buscar complicitats de cara a la integració d’aquests joves. “Aquest any han arribat a Catalunya 2.964 MENA, el doble que el 2017. A la província s’atén 195 joves i els recursos que la Generalitat destina per a la seua atenció i integració no són suficients”, va dir el regidor de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, que va assegurar que “hi ha centenars de menors que dormen al carrer perquè se n’han anat dels centres de la Generalitat”. Per això, va apel·lar a la responsabilitat dels grups municipals per demanar al Govern més finançament.

Per la seua part, la regidora del PDeCAT Marta Gispert va reconèixer que “els serveis d’ajuda als MENA estan desbordats” i va criticar que l’Estat “disposa de 31 milions d’euros per fer front a aquesta situació i només en destina 2,6 a Catalunya”. Va afegir que “ningú no pot qüestionar el treball de la Generalitat, toca lleialtat institucional i treballar amb responsabilitat”. El regidor de Ciutadans Daniel Rubio va criticar que “el Govern fa recaure la responsabilitat d’aquest assumpte en els ajuntaments” i va assenyalar que “hi ha una falta greu de recursos i de coordinació”. Per la seua part, l’edil del grup d’ERC Núria Marín va dir que “no direm a la Generalitat com ha de treballar”. Va recordar que “demanem afegir un punt a aquesta moció per demanar un millor repartiment de fons per part de l’Estat”, i va lamentar la falta de complicitat dels grups que la van presentar.

La Crida-CUP va votar a favor de la moció a excepció del punt en el qual demanava coresponsabilitat a les comunitats magrebina i africana. “No tenen cap culpa de la situació dels MENA i votarem en contra d’aquest punt”, va manifestar el regidor Francesc Gabarrell. D’altra banda, la regidora del PP Dolors López va qualificar la moció de “necessària i oportuna per afrontar un problema estatal i europeu”, mentre que l’edil del Comú Sergi Talamonte, encara que va anunciar el vot a favor, va precisar que “els ajuntaments poden fer molt més, sobretot en formació i integració”.

Larrosa saluda la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes.

Larrosa saluda la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes.MAGDALENA ALTISENT

tracking