SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els Mossos investiguen la suposada confessió d'un assassinat a la Zona Alta de Lleida

Un home que assegura ser un detingut i exculpat per la mort d’un metge el juny del 2015 afirma ara que vol admetre el crim || Els agents miren d’esbrinar la credibilitat del relat

Vista general dels jardins de l’hospital Santa Maria de Lleida.

Vista general dels jardins de l’hospital Santa Maria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per la suposada confessió d’un assassinat a la Zona Alta de Lleida. Les diligències es van instruir ahir a la tarda després que un individu afirmés que volia confessar un crim. Les indagacions tracten de determinar si té alguna relació amb l’assassinat d’un metge jubilat el juny del 2015, un crim pel qual el presumpte confés hauria estat detingut i exculpat per falta de proves. La investigació policial es va iniciar ahir després que aquest diari, així com altres mitjans de comunicació, rebés la trucada d’un home que assegurava que volia confessar un crim. Abans de fer-ho a la policia, va assegurar, volia parlar amb un periodista per “explicar la seua versió”. Deia estar ingressat a l’hospital Santa Maria i que anava a confessar el que havia fet. Els Mossos d’Esquadra no van confirmar cap actuació contra aquest individu i la investigació es mantenia oberta al tancament d’aquesta edició.

Segons la identitat proporcionada per ell mateix, seria l’home que va ser detingut i exculpat per la mort d’un metge jubilat el juny del 2015. La víctima, Jaume Villalba, de 82 anys, va morir després de ser apunyalada a la plaça Amics de Lleida. Un mes abans, al passeig de Ronda, a prop del lloc del crim, un guàrdia civil retirat també va ser apunyalat, encara que en aquest cas va poder defensar-se i va sobreviure malgrat resultar greument ferit. El maig del 2016, va ser detingut un home de 33 anys i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó. Mesos després, el mateix jutjat va arxivar la causa de forma provisional i va deixar lliure l’acusat per falta de proves.

El detingut va ser acusat de matar un metge jubilat a la Zona Alta i apunyalar un guàrdia civil retirat

A començaments d’aquest any, els Mossos van emetre una recerca d’aquest home, que està diagnosticat d’esquizofrènia, després que la seua família en denunciés la desaparició. Mai havia admès la seua implicació en el crim de la Zona Alta.

Un sospitós va quedar lliure al no trobar-se sang als ganivets El crim del metge jubilat a la Zona Alta continua sense resoldre’s després que el jutge d’instrucció del cas deixés en llibertat sense càrrecs l’únic detingut fins ara per aquest assassinat. La decisió judicial es va basar en un informe de la Unitat Central del Laboratori Biològic dels Mossos d’Esquadra, en el qual es va adonar que no s’havia trobat sang humana ni mostres de l’ADN amb prou qualitat als ganivets intervinguts al domicili del sospitós. Un altre informe de la Policia Científica també va assenyalar que es descartava l’existència de restes de sang de la víctima als ganivets confiscats. El jutge va arxivar la causa de forma provisional per “autor desconegut, sense perjudici de la seua reobertura en cas que s’obtinguin nous indicis sobre l’autoria dels fets”.

tracking