SEGRE

Presó per a tres veïns de Lleida per més de 20 robatoris a Terol

Entraven de nit en establiments públics i ajuntaments

Un vehicle de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil registra l'Autoritat Catalana de la Competència pel 3%Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil hi ha detinguts dos veïns de Lleida i investigat un tercer com a presumptes autors de 24 robatoris en establiments de la comarca del Matarraña, a Terol. Segons ha informat el cos policial, la investigació s’inicia després de detectar-se un increment de robatoris amb força en establiments públics a la zona des del mes de setembre passat. Els fets es produïen en horari nocturn i amb una freqüència de diversos delictes en una mateixa nit.

En una primera fase de l’operació, es van establir dispositius de vigilància de les zones afectades, culminant amb la detenció d’un dels membres del grup criminal a finals del mes d’octubre. La investigació va continuar aconseguint localitzar a la resta del grup a la província de Lleida. Així mateix, la Guàrdia Civil va recuperar un vehicle sostret a la localitat de Mazaleón (Terol) que havia estat utilitzat per a la fugida.

A Lleida es van desenvolupar la segona i tercera fase de l’operació, amb la investigació i identificació d’unes altres dos persones com a integrants del grup criminal, que van ser detinguts el passat 22 de novembre, procedint-se així mateix a l’entrada i registre en un magatzem propietat d’un dels arrestats

Tant les diligències instruïdes com les persones detingudes i investigades van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 dels d’Alcanyís (Terol), que va decretar el seu ingrés a la presó.

Modus operandi Es tractava d’un grup criminal organitzat que planificava els robatoris de forma molt especialitzada, desplaçant-se regularment des de la capital de Lleida a la comarca del Matarraña (Terol), centrant la seua activitat en establiments públics (farmàcies, piscines, etc) i ajuntaments, en localitats d’escassa població i en horari nocturn. Actuaven amb mètodes de fractura d’accessos, sostraient petites quantitats de diners, eines i productes cosmètics i alimentaris, que durant un temps van vendre en un petit comerç regentat per un dels detinguts.

tracking