SEGRE

L'àrea comercial de Torre Salses suposarà un impacte econòmic de 362 milions d'euros

La nova avinguda durà el nom de "Gran Via de Magraners"

Larrosa ha signat el conveni

L'àrea comercial de Torre Salses suposarà un impacte econòmic de 362 milions d'eurosAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha signat aquest dimarts amb representants d'Eurofund Parc Lleida, SL, el conveni per impulsar el vial Víctor Torres i desenvolupar urbanísticament el sector SUR-42 a Torre Salses, on aquesta promotora preveu instal·lar una gran àrea comercial de 60.000 metres quadrats.

Larrosa ha expressat la seva satisfacció per l’impuls d’aquesta iniciativa, que és “l’última gran actuació del Pla General de Lleida del 1999”. “És un projecte de ciutat molt ambiciós, que comportarà vertebrar urbanísticament dos barris tan importants com la Bordeta i Magraners i que atansarà encara més al centre urbà les comarques meridionals de Lleida per via de la variant sud”, ha afegit l'alcalde.

Larrosa ha explicat que l'àrea comercial de Torre Salses tindrà un impacte econòmic de 362 milions d'euros, que resulten de la suma de 182 milions d’euros com a impacte econòmic directe, un impacte indirecte de 95 milions d’euros i un impacte induït de 85 milions.

El projecte compta un finançament per part d’Eurofund d’1’2 milions d’euros per desdoblar i perllongar el vial de Víctor Torres. Es tracta d’una infraestructura viària bàsica de la ciutat que compta amb un pressupost de 2’7 milions d’euros. Larrosa ha apuntat que en l’acord signat avui es fa referència a la modificació del Pla General realitzada per la Paeria amb què es va evitar haver d’expropiar i enderrocar cinc habitatges per on passava inicialment el traçat del Vial. El conveni resol definitivament, per tant, “un conflicte que ha angoixat i preocupat famílies de la ciutat” ha dit l’alcalde.

La nova àrea urbanística comptarà amb 62.000 metres quadrats comercials amb un parc de mitjanes i grans superfícies, juntament amb 1.434 habitatges, amb una part de promoció pública.

L'ajuntament preveu que visitin la zona comercial 8 milions de persones cada any.

Durant l'acte, Larrosa ha anunciat que l’avinguda de Torre Salses durà el nom de "Gran Via de Magraners".

.

tracking