SEGRE

La patronal de residències diu que la majoria tenen servei de cuina propi

El sindicat compta amb fotos com aquestes de peix ple d'espines, una truita més que dura i un plàstic trobat en un plat. GSS afirma que són de “fa temps”.

El sindicat compta amb fotos com aquestes de peix ple d'espines, una truita més que dura i un plàstic trobat en un plat. GSS afirma que són de “fa temps”.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que agrupa la majoria d’empreses i entitats privades del sector de l’assistència a la gent gran a Catalunya, va afirmar ahir que la majoria tenen un servei de cuina propi. En el cas de les residències públiques Balàfia I i II el presta una empresa externa de càtering.

El sindicat UGT també va subscriure la denúncia que deia que el menjar que serveixen és de mala qualitat i que les condicions laborals dels empleats són precàries. “Hem comprovat que una bona alimentació al centre disminueix un 6 per cent el consum de fàrmacs relacionats amb el menjar”, va explicar la directora general d’ACRA, Montse Llopis. A més, va dir que la ràtio que marca el departament de Benestar d’auxiliars que hi ha d’haver “hauria de ser superior, ja que les persones són cada vegada més dependents”. En aquest sentit, va manifestar que “si es planteja augmentar la dotació mínima de personal hauria de fer-se per igual a les residències públiques, concertades i privades”.

Respecte al sou, va explicar que al conveni de la privada és més baix que a la pública. “Un auxiliar cobra uns 1.000 euros al mes, a diferència dels 1.300 que cobra el que treballa en un centre públic.”

tracking