SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Multat per fer pintades en una cel·la de la comissaria

El detingut haurà d’indemnitzar la Generalitat amb 360 euros i pagar una sanció de 60 || Acusat d’un delicte lleu de danys

Els fets van tenir lloc a la comissaria de Mossos a Lleida.

Els fets van tenir lloc a la comissaria de Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat per un delicte lleu de danys un home que va ser acusat de fer pintades en una cel·la de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida durant la seua detenció el mes de maig de l’any 2017. El condemnat haurà de pagar una multa de seixanta euros i indemnitzar la Generalitat amb 360 euros pels danys que va ocasionar. L’home va ser condemnat inicialment pel jutjat d’instrucció número 1 de Lleida però va recórrer la resolució a l’al·legar que s’havia vulnerat la seua presumpció d’innocència.

Les pintades a la cel·la es van fer entre els dies 21 i 24 de maig de l’any 2017 quan, segons els Mossos d’Esquadra, l’únic detingut que va estar en aquella dependència va ser l’acusat. En canvi, l’home va assegurar que no recordava a quina cel·la va estar detingut, així com que tampoc recordava si hi va fer alguna cosa, i en concret, si va poder fer les pintades. El tribunal provincial recorda que “s’ha de tenir en compte la troballa d’uns danys en una cel·la en la qual consta que el denunciat va estar retingut durant tres dies”. Un agent de la policia catalana també va corroborar que l’home estava sol en aquella dependència del calabós. Els danys, tot i així, no es van apreciar fins a cinc dies després que l’imputat abandonés la cel·la.

El denunciat va al·legar que no hi havia estat però els Mossos diuen que només hi va estar ell

Malgrat tot, l’Audiència afirma a la sentència que “no pot obviar-se el contingut de les pintades en què van consistir els referits danys, fent clara referència a uns fets en què es va veure implicat el denunciat i pels quals es va produir la detenció”. D’aquesta forma, considera que s’ha provat que va ser la persona que va fer les pintades i “no ha existit cap vulneració de la presumpció d’innocència”.

El tribunal ratifica la condemna de primera instància com a autor d’un delicte lleu de danys. Haurà de pagar una multa de 60 euros, a raó de dos euros diaris, i indemnitzar la Generalitat de Catalunya amb 360 euros, que és l’import que va suposar la reparació de la cel·la després de les pintades. La sentència és ferma i no es pot tornar a recórrer.

tracking