SEGRE

UNIVERSITAT CURS 2018-2019

La UdL supera per primer cop en 18 anys el sostre d'estudiants

Aquest curs s’han cobert el 92 per cent de les places de primer curs dels quaranta-cinc graus i dobles graus que ofereix || Destaca que és la universitat catalana que més creix pel que fa a nous matriculats

Alumnes de primer a la inauguració del curs universitari.

Alumnes de primer a la inauguració del curs universitari.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit aquest curs superar per primera vegada en divuit anys els 11.000 estudiants de grau, màster, doctorat i mobilitat, un 5,5 per cent més que el curs passat. Així ho va explicar ahir el vicerector de Docència, Francisco García, a la presentació de l’informe de la matrícula del curs 2018-2019. “Gràcies a l’esforç de totes les parts implicades, ja hi ha 11.002 alumnes a la UdL, dels quals 8.794 són de graus i dobles graus”, va manifestar.

Va afirmar que aquest augment de matrícula és “singularment significatiu, tenint present l’elevat preu de les matrícules, la competència creixent entre universitats, tot el que s’ha dit públicament sobre els màsters últimament, i que al conjunt de Catalunya la matrícula estigui pràcticament estancada quan la UdL creix amb força”. La Universitat de Lleida ofereix aquest curs trenta-dos graus, tretze dobles graus, quaranta-dos màsters i un doble màster. Els alumnes dels graus han augmentat un 3,7%; els dels màsters, un 19,1%; i els de doctorat, un 3,01%.

Quant als estudiants de primer curs, s’han cobert el 92% de les places de graus i dobles graus, amb 2.201 nous alumnes, “la xifra més elevada des de fa vint anys”, segons García, que va destacar que “som la universitat que més ha crescut en nombre de matriculats al primer curs, amb un 5,87 per cent”. A més, el 56% dels estudiants de primer van escollir la UdL com a primera opció. Respecte als alumnes de mobilitat, també va explicar que “per primera vegada s’ha arribat als 384”, xifra amb la qual s’ha assolit un rècord.

Dels 11.002 estudiants de la universitat, el 48 per cent són de fora de Lleida i d’aquests, el 23% són de Catalunya i el 17 per cent de la resta d’Espanya, la majoria d’Aragó, València i les Balears.

A més, el 58 per cent del total de l’alumnat són dones, que són majoria a tots els graus excepte a INEFC (26 per cent) i als de l’Escola Politècnica Superior (15 per cent).

De cara al curs vinent, García va destacar la posada en marxa de tres màsters: el de Fructicultura de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA); el de Comunicació del Patrimoni Natural i Cultural de la facultat de Lletres, i el de Simulació Clínica i Atenció al Pacient de la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia.

Geografia i Filologia Catalana, amb 5 i 9 alumnes a primer curs

Els graus de Geografia i Filologia Catalana oferien aquest curs trenta i vint places, respectivament, però només se n’han matriculat cinc a Geografia i nou a Filologia. A més, al doble grau de Filologia Catalana i Llengües Aplicades i Traducció només hi ha un estudiant, quan oferia deu places. García va lamentar aquestes xifres tan baixes “malgrat que falten professors de català als instituts”. D’altra banda, va destacar que a Història, amb trenta places, s’hi han matriculat trenta-cinc alumnes a primer. També va explicar que per primera vegada s’han cobert totes les places d’Enginyeria Agrària i Alimentària, en què s’han matriculat seixanta-quatre alumnes, quan n’oferia seixanta. Dels 2.201 estudiants de primer, el 78 per cent provenen del Batxillerat i el 19%, de cicles formatius. La tendència és la mateixa a les universitats públiques catalanes, amb l’excepció de la UOC, on n’hi ha més que vénen de cicles.

tracking