SEGRE

URBANISME MEDI AMBIENT

Ronda verda als camins d'Albatàrrec i Grenyana

La Paeria adequarà un espai reservat per a vianants i ciclistes, separat de la calçada || Primers trams del projecte

Josep Giné, en una imatge d’arxiu.

Josep Giné, en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria adequarà en breu dos trams de la futura ronda verda prevista al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) als camins Vell d’Albatàrrec i Grenyana, en què s’habilitarà un espai per a la circulació de vianants i ciclistes fora de la calçada, que connectaran amb la ciutat. Aquests treballs formen part del projecte guanyador a l’Horta en els pressupostos participatius, que costa 48.386,09 euros i té un termini d’execució d’uns dos mesos.

Al camí Vell d’Albatàrrec, s’actuarà ara a tres-cents metres des de la cruïlla amb el carrer Guillem Beziers fins al revolt en la qual el camí se separa de l’Ll-11. L’espai per a vianants i ciclistes se separarà amb pilons i arbres, i s’asseguraran els talussos. En un futur, aquest tram de la ronda verda connectarà la canalització del riu amb la Bordeta. Al camí de Grenyana, es desbrossaran els marges de la calçada per habilitar-hi la zona per a bicicletes i vianants.

La ronda verda és una anella de divuit quilòmetres al voltant del riu que connectarà els diversos parcs, com els banquets dels canals de Seròs i Pinyana, amb la Mitjana, els aiguamolls de Rufea i Gardeny.

Larrosa proposarà en breu el relleu de Giné a la sindicatura

L’alcalde, Fèlix Larrosa, espera poder proposar passades les festes nadalenques un nou síndic municipal de greuges per substituir Josep Giné, designat el 2006 i que fa més de dos anys que està gairebé inactiu a causa d’una greu malaltia que va tenir. “Estic en fase d’exploració. He parlat amb diferents grups que s’han interessat per aquesta qüestió, i el mateix síndic em va venir a veure per demanar-me formalment el canvi. Per tant, espero que aviat, suposo que passades les festes, podré fer una proposta als grups per procedir al nomenament”, va afirmar ahir Larrosa. De fet, l’anterior alcalde, Àngel Ros, ja va anunciar que buscava relleu per a Giné. “Ha de ser una persona amb un alt compromís amb la ciutat”, va subratllar.

tracking