SEGRE

BARRIS CENTRE HISTÒRIC

Okupes i drogoaddictes entren per la teulada a un habitatge de Lleida

Okupes i drogoaddictes entren per la teulada a un bloc d’habitatges socials de la Generalitat || Els veïns denuncien la inacció de l’administració

Trapa inferior per on entren a l’edifici.

Trapa inferior per on entren a l’edifici.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un bloc de pisos socials de la Generalitat situat a la plaça Josep Solans, a prop del Parador del Roser, s’ha convertit des de fa més d’un any en un lloc de refugi per a okupes, drogoaddictes i persones que cometen actes vandàlics, segons denuncien els veïns que hi viuen. A més, des de fa unes setmanes, diverses persones es colen per la teulada a través d’un forat per entrar al bloc, on els inquilins afirmen que es droguen, dormen, fan les seues necessitats, generen soroll, amenacen els veïns i cometen tota mena d’actes vandàlics. També es colen pel portal perquè el pany està trencat. “Fa massa temps que demanem ajuda a l’Agència Catalana de l’Habitatge, però no ens fan cas. Entren i surten tant per la porta com pel sostre”, van manifestar, tot i que van admetre que no saben com arriben a la teulada. També van explicar que venen droga al portal.

I és que una de les inquilines va explicar que està “farta” d’aquesta situació. Denuncia que falten al respecte, fan les seues necessitats a l’ascensor, i que criden a les nits i no deixen descansar. “M’he de medicar per ansietat i no vull demanar un altre pis social perquè sé que la majoria estan en barris degradats i que passaria alguna cosa similar”, va manifestar.

L’Agència Catalana de l’Habitatge diu que s’ocupa dels pisos i que la resta “és qüestió policial”

L’edifici compta amb vuit habitatges, set són de l’Agència Catalana de l’Habitatge i l’altre de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i, actualment, en quatre viuen famílies amb un contracte, dos estan okupats i hi ha pendents una ordre de desnonament i dos estan tapiats, un de les quals ja s’ha adjudicat a una família.

Fonts de la Generalitat van afirmar que “ja ens vam encarregar de desnonar els okupes a través de la justícia i vam tapiar els que estan buits per evitar que hi tornin a entrar”. Tanmateix, respecte a la convivència al bloc, van apuntar que “és una qüestió policial”, per la qual cosa van recomanar als veïns posar les denúncies pertinents, una cosa que aquests han deixat de fer perquè afirmen “que no serveix de res”.

La Generalitat admet que té nou pisos okupats a Lleida L’Agència de l’Habitatge de Catalunya té set habitatges okupats a la ciutat de Lleida, un a la Seu d’Urgell i un altre a Artesa de Segre, segons una resposta parlamentària del conseller de Territori, Damià Calvet. Afegeix que el total de pisos de titularitat de la Generalitat que estan okupats a Catalunya són 417 i remarca que “no consta que en cap es desenvolupin activitats il·legals”. Així mateix, indica que s’han posat en marxa els corresponents procediments judicials de desnonament. En aquest sentit, fa setmanes la PAH va ocupar les dependències de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat a la capital per protestar contra el desallotjament frustrat d’una família que okupava un pis de la Generalitat als blocs Joan Carles. El desnonament es va ajornar, però la família va optar per deixar l’habitatge pel seu compte. La Generalitat detalla també que des del 2015 fins a l’actualitat ha adquirit 1.101 immboles en setanta-sis municipis per destinar-los a famílies vulnerables amb un lloguer social d’acord amb els seus ingressos. Sobre aquesta qüestió, assenyala que la mitjana de renda mensual és de 64,49 euros. Afegeix que té actualment 775 pisos desocupats “en diversos procediments previs a la seua entrega” i assegura que el termini d’entrega és d’uns seixanta dies.

Trapa inferior per on entren a l’edifici.

Trapa inferior per on entren a l’edifici.ÒSCAR MIRÓN

tracking