SEGRE

SUCCESSOS DELICTE SEXUAL

Animen a denunciar casos com el de la jove atacada a Balàfia

Dones de Lleida i Marea Lila elogien la seua valentia i demanen que no quedi impune

Maria Mas va penjar el vídeo dimecres a YouTube.

Maria Mas va penjar el vídeo dimecres a YouTube.YOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les entitats feministes Dones de Lleida i Marea Lila van mostrar ahir públicament el seu suport a Maria Mas, la jove de dinou anys que ha denunciat l’atac sexual que va patir dimecres a la nit quan entrava al portal de casa, a Balàfia. Gemma Casal, de Dones de Lleida, va afirmar que “ha estat molt valenta i casos com aquest s’han de denunciar a la policia perquè no quedin impunes”.

Des de Dones de Lleida, van reclamar a les institucions i administracions “més esforç per combatre la violència contra les dones i posar fi a la justícia patriarcal en casos com el de La Manada”. Per la seua part, Marea Lila, a través de les xarxes socials, va afirmar que “ens pot passar a totes. El nostre agraïment [a la víctima] com a Marea Lila i sororitat per a totes”.

Per la seua banda, l’afectada va voler agrair “totes les mostres de suport que he rebut” després de fer públic el vídeo amb la seua experiència a través de la plataforma YouTube. A l’enregistrament, la jove afirma que “el mínim que podem fer davant d’una situació així és denunciar-ho, encara que jo no em sento millor per això”.

Així mateix, l’afectada afegeix que “el pitjor no és el dany físic sinó el dany psicològic. Espero que en un futur les dones puguem caminar tranquil·les pel carrer”.

La jove va ser atacada per un desconegut que la va abordar i li va fer tocaments quan entrava al portal de l’edifici en el qual resideix amb una de familiar al carrer Irene Solsona. Posteriorment, la van atendre els serveis d’emergència i la van traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova per ser sotmesa a una revisió i els Mossos d’Esquadra van recollir la denúncia.

Investigació oberta dels Mossos d’Esquadra per identificar l’autor

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació al rebre la denúncia per identificar l’autor. La jove va facilitar una descripció de l’home, que li va fer tocaments. Es tractaria d’un home d’entre vint-i-cinc i trenta anys, de prop d’1,75 m i de nacionalitat estrangera. Tanmateix, la denunciant no va poder aportar més detalls perquè l’individu anava amb gorra i buff. Al tancament de l’edició d’aquest diari, no havien transcendit detencions. Cada setmana es denuncien tres casos a Lleida.

tracking