SEGRE

LABORAL CONCESSIONS

El personal de la zona blava recorre el concurs al Tribunal de Contractes

El comitè d’empresa d’Eysa exigeix garantir els 57 llocs de treball, ja que el plec de condicions no ho concreta || Demana a la Paeria la modificació de les bases

Un parquímetre avariat a l’avinguda del Segre.

Un parquímetre avariat a l’avinguda del Segre.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè de l’empresa Estacionamientos y Servicios (Eysa), actual concessionària de la zona blava a Lleida ciutat, ha presentat al·legacions al nou concurs de la concessió davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic de Catalunya, organisme de la Generalitat que vetlla per la legalitat dels procediments administratius, “perquè no garanteix la continuïtat dels 57 treballadors, ja que al plec de condicions només diu que es disposarà del personal necessari, sense especificar-ho”, va explicar ahir una representant de CCOO de la plantilla. De fet, aquest sindicat va presentar les al·legacions el passat dia 3 i UGT ho farà dilluns. “És obligatori que la nova empresa es quedi els 57 empleats, però la incorporació de la nova tecnologia podria provocar l’acomiadament de part de la plantilla”, va assenyalar. El comitè també al·lega que al plec “no figura el conveni autonòmic, sinó l’estatal, i això no es pot fer”. També denuncia que als diferents lots hi hagi personal que no correspon. “Al de la grua hi ha inspectors de la zona blava i al de la zona blava hi ha gruistes”, va explicar la portaveu.

A més, UGT va presentar ahir un escrit a la Paeria en què indica que “el nou contracte posa en risc els llocs de treball”.

Avaries en 50 parquímetres al dia a causa de l’antiguitat

Membres del comitè d’empresa d’EYSA, de CCOO i UGT, van afirmar ahir que “cada dia s’avarien una cinquantena de parquímetres dels dos-cents que hi ha a la ciutat”. Van explicar que els tècnics “els reparen de seguida que ens avisen, però algunes de les reparacions només duren dos hores i després es tornen a espatllar”. Van atribuir als disset anys d’antiguitat de les màquines que això passi. “Són massa velles”, van apuntar.

tracking