SEGRE

ENTITATS EQUIPAMENTS

UGT, sense fons per continuar a la seu de l'edifici dels sindicats

Critica que el Govern no els hagi facilitat encara un local alternatiu || La comunitat de propietaris està dissolta i temen quedar-se sense llum i calefacció a l’hivern

Imatge d’arxiu de l’edifici dels sindicats, on actualment només hi ha la UGT.

Imatge d’arxiu de l’edifici dels sindicats, on actualment només hi ha la UGT.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general d’UGT Lleida, Josep Lluís Aguilà, va denunciar ahir que no tenen prou fons per pagar la calefacció i la llum de l’actual seu a causa de l’elevat cost i culpa el ministeri de Treball de no haver complert els terminis per traslladar les oficines de l’edifici AISS, conegut popularment com l’edifici dels sindicats. “Fa uns mesos que se’n va anar la CGT i només hi quedem nosaltres”, diu Aguilà. “L’únic que sabem és que el ministeri ens ha de dir alguna cosa a finals d’aquest mes.” A més, va afegir que ja van dissoldre la comunitat d’usuaris de l’edifici el 30 de juny passat, “de manera que ara nosaltres no tenim amb què pagar el gasoil de la calefacció i els rebuts d’aigua i llum. Hem demanat al ministeri si podia assumir aquests costos i ens van dir que, com que és d’ús, l’hem de pagar nosaltres. Qualsevol dia d’aquests ens tallaran la llum o estarem sense calefacció”, lamenta Aguilà.

Fa temps que la UGT va demanar al ministeri una nova ubicació per les deficiències estructurals que té l’edifici AISS. El problema del sindicat és que, a causa del volum de les oficines, hi ha poques ubicacions al centre de la ciutat a les quals puguin traslladar-se. “Fa molt temps que diem que els terminis no s’estan complint, que hi ha bona voluntat però no es veu que hi hagi cap solució a la vista. El ministeri pretén buscar recursos per adequar l’antiga seu de l’Institut de la Seguretat Social de Prat de la Riba, però ens diuen que habilitar el lloc costa uns 700.000 euros i que només disposen de 40.000.” Aquesta falta de pressupost, afirma Aguilà, està vinculada al fet que és una partida dels pressupostos generals del 2018 i, “fins que no s’aprovin els del 2019 no es podran destinar diners per a aquesta actuació”.

Per aquest motiu, Aguilà demana que la subdelegació o el ministeri els ajudin a solucionar aquesta crisi al més aviat possible, perquè “no és un assumpte de comoditat, ja és que no tenim els recursos bàsics al nostre lloc de treball. L’última càrrega de gasoil la van pagar els companys de Barcelona, però podem quedar-nos sense llum i calefacció en ple hivern. Es tracta ja de supervivència administrativa”.

tracking