SEGRE

HABITATGE BALANÇ

Augmenten els desnonaments a Lleida i gairebé 4 de cada 5 són per lloguer impagat

En el tercer trimestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades del Consell General del Poder Judicial || Les execucions hipotecàries es van disparar un 63,6% a la província

Membres de la PAH, davant del bloc del carrer Alsamora, abans que hi arribés la comitiva judicial.

Membres de la PAH, davant del bloc del carrer Alsamora, abans que hi arribés la comitiva judicial.PAH LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els desnonaments han augmentat un 16% a la província de Lleida en el tercer trimestre de l’any respecte al mateix període d’exercici anterior i gairebé 4 de cada 5 (un 78%) són per impagament de les quotes de lloguer. En concret, segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre el juliol i el setembre es van practicar 130 llançaments (desnonaments), dels quals 108 van ser per no pagar el lloguer, un 51,2% més que els 71 dels mateixos mesos del 2017. A més, entre el gener i el setembre se n’han registrat ja 416, més que els 409 de tot l’any passat.

En canvi, els 30 desnonaments per impagament d’hipoteca del tercer trimestre suposen un descens del 31,8% interanual (el 2018 sumen per ara 218 i en el conjunt del 2017 van ser 301). Les execucions hipotecàries (embargaments d’una propietat per a la venda després de l’impagament d’una hipoteca) es van disparar un 63,6% entre el juliol i el setembre a l’assolir les 108, respecte a les 66 del mateix període de l’any passat.

Un portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va afirmar que en les últimes setmanes han aconseguit paralitzar deu desnonaments per impagament d’alguiler, i entre 45 i 50 des del gener. Va alertar també dels “desnonaments silenciosos”, com anomenen els inquilins que han de deixar un pis perquè el propietari els apuja molt la renda.

D’altra banda, en el tercer trimestre hi havia 875 reclamacions judicials de les clàusules terra en tràmit, davant les 216 del mateix període del 2017, així com 147 de resoltes i 237 d’ingressades. A més, es van dictar 138 sentències, el 98,6% estimatòries, que se sumen a les 154 del primer trimestre i les 136 del segon (428). Entre juliol i setembre es van presentar al jutjat mercantil 10 processos concursals, un 11,1% més que en els mateixos mesos del 2017, i als jutjats de primera instància o instrucció, 13 de persones naturals, no d’empreses, quan en tot el 2017 van ser només 6. Es van presentar també 151 acomiadaments, un 6,3% més.

La PAH paralitza un desallotjament de la Generalitat Membres de la PAH van aconseguir ahir ajornar una setmana un desnonament a una família que viu en un pis social de l’Agència Catalana de l’Habitatge, al carrer Alsamora. A l’immoble resideix una dona amb el seu pare i desenes d’animals i van deixar de pagar el lloguer per falta d’ingressos. Així, la Generalitat anava a desnonar-los ahir, ja que pel que sembla el pis s’ha adjudicat a una altra família. Tanmateix, la comitiva judicial no va aconseguir dur a terme el llançament davant la pressió de la PAH i va donar a la família una setmana més de marge. La dona va explicar que ha aconseguit un altre habitatge, al qual espera mudar-se amb els seus animals aquesta setmana.

tracking