SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT LABORAL

Greu un menor al caure-li a sobre palets a Lleida

El treballador, de 17 anys, va quedar atrapat i va ser traslladat a l’Arnau amb fractures a les cames || Augmenten els accidents laborals, amb més de 4.700 fins al setembre

Vistes de l’empresa en què va ocórrer l’accident laboral al polígon dels Frares.

Vistes de l’empresa en què va ocórrer l’accident laboral al polígon dels Frares.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un adolescent de 17 anys va resultar ahir ferit de gravetat després que li caiguessin a sobre una pila de palets de fusta quan treballava en una empresa situada al polígon Camí dels Frares de Lleida. Segons els Bombers de la Generalitat, els fets van ocórrer poc després de les deu del matí, quan un operari va quedar atrapat sota els palets i va haver de ser rescatat pels serveis d’emergència. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions dels Bombers i dos ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que van traslladar el jove a l’hospital Arnau de Vilanova amb diverses fractures a les cames.

El passat 21 de novembre, dos operaris de 46 i 49 anys van resultar ferits de caràcter crític i greu al patir una forta descàrrega elèctrica durant el muntatge d’una línia de mitjana tensió al municipi de Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell.

Els dos ferits van ser evacuats en un helicòpter medicalitzat del SEM a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. El mes de juliol, dos treballadors d’una empresa de biodièsel de Térmens van resultar ferits en un accident laboral. Un d’ells va ser evacuat a l’Arnau de Vilanova. Els fets van ocórrer després de produir-se una explosió en un aparell digestor, probablement per un excés de pressió.

Segons les últimes dades publicades pel ministeri d’Ocupació, el nombre d’accidents laborals ha augmentat un 5,4% en els nou primers mesos de l’any. Entre gener i setembre, s’han registrat 4.729 sinistres laborals a les comarques de Ponent, davant dels 4.485 del mateix període d’un any abans. La majoria es van produir durant la jornada laboral, amb un total de 4.678 accidents, un 5,4% més. Uns altres 436 sinistres es van produir in itinere, en l’anada o tornada del lloc de treball, fet que significa un augment de més del 10% respecte als nou primers mesos del 2017. Segons la gravetat, gairebé el 99% dels accidents van ser lleus, mentre que en uns altres 44 els treballadors van patir ferides de gravetat, un 19% més. En el que va d’any, han mort set persones en accidents laborals a Ponent, cinc d’ells al lloc de treball, quatre menys que en el mateix període de l’any passat.

tracking