SEGRE

SERVEIS SOCIALS PROJECTES

L'atenció a famílies dels assentaments, deserta

Descartada l’única licitadora per a la integració de les persones procedents del de Cappont || Nova licitació el 2019

L’assentament de Cappont, en una imatge d’arxiu.

L’assentament de Cappont, en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha declarat finalment desert el concurs per a la prestació de serveis socioeducatius i d’acompanyament en la inserció social i en l’accés i el manteniment de l’habitatge de les 21 famílies que provenen d’assentaments de Cappont. L’ajuntament va treure a licitació el servei per 68.299 euros i s’hi va presentar una única empresa, com va publicar aquest diari, que ha quedat descartada al no complir requisits del plec de condicions. Una portaveu municipal va indicar ahir que, després d’haver-ho sol·licitat, la firma licitadora no va acreditar una titulació requerida. Per aquesta raó, el concurs ha quedat desert i la intenció del consistori és tornar a licitar-ho l’any vinent, amb alguna possible modificació en les condicions.

Per una altra banda, l’atenció es continuarà prestant des dels serveis socials municipals, va anunciar la Paeria. No obstant, un informe va determinar que “la situació actual [l’atenció per part dels serveis socials del barri] supera les seues possibilitats d’intervenció” i va proposar “la contractació d’un servei extern especialitzat en el tractament de situacions d’alta complexitat social i dedicat exclusivament a aquests nuclis familiars”.

Preveu un seguiment dels reallotjaments en habitatges El plec de condicions de la licitació detallava la necessitat d’una atenció intensiva a 86 persones (encara que el cens és variable) que viuen en situació de barraquisme o que provenen d’aquesta situació. L’objectiu final és reallotjar les diferents famílies en habitatges, promoure la regularització de les okupacions i prevenir i intervenir en les dificultats d’adaptació. El servei requereix dos educadors socials a jornada completa i la col·laboració amb els serveis socials i un mediador gitano. El programa preveu vetllar perquè els ingressos de les famílies es dediquin a pagar habitatge, subministraments i necessitats bàsiques, potenciar que assumeixin responsabilitats respecte al manteniment i vetllar perquè els menors estiguin escolaritzats.

tracking