SEGRE

COMERÇ MULTINACIONALS

Brico Depôt espera traspassar la seua botiga a Lleida sense acomiadaments

Els empleats de l’establiment diuen que així els ho ha comunicat la direcció

Imatge d’arxiu de la botiga de Brico Depôt a Lleida.

Imatge d’arxiu de la botiga de Brico Depôt a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci que va fer el grup britànic Kingfisher tres setmanes enrere que tancarà totes les botigues Brico Depôt a Espanya va suscitar molts dubtes i incertesa entre els 61 treballadors de la de Lleida. Ara, en canvi, els empleats es mostren “optimistes”, ja que asseguren que des de la direcció els han garantit que no hi haurà acomiadaments i, si tot va segons el que es preveu, el més probable és que la botiga, que és la superfície comercial més gran de Lleida, sigui traspassada a un altre grup del sector del bricolatge. “L’anunci ens va incomodar molt i aquell dia vam anar a treballar molt nerviosos, ja que no sabíem si aquells podrien ser els nostres últims dies de treball, però ens van reunir a tots i ens van assegurar que no es preveuen acomiadaments malgrat l’anunci de tancament, la qual cosa ens va tranquil·litzar bastant”, va assenyalar un empleat de la cadena. “No enteníem per a res l’anunci del tancament, almenys en el cas de Lleida, perquè la cosa anava molt bé quant a facturació i activitat”, assenyala un altre treballador. “Dies després, ens van reunir a tots i ens van assegurar que el més probable és que la botiga de Lleida sigui comprada o absorbida per una altra marca sense especificar-nos res més, però som optimistes i confio que puguem continuar treballant”, conclou.

Per la seua part, el director de Brico Depôt a Lleida, Antonio Ruiz, va dir desconèixer l’estat actual de les negociacions. “Des de l’anunci del tancament no en sabem res més, tot s’està gestionant des de Barcelona.” Va assenyalar que “som optimistes i, en principi, no hauria de passar res. Els treballadors estan tranquils i esperem que ens confirmin alguna cosa des de les oficines centrals”. Brico Depôt va obrir l’any 2013 a la capital i té una superfície de 5.640 metres quadrats.

Fonts del sector van assegurar que Kingfisher vendrà les botigues Brico Depôt que funcionin bé, entre les quals hi hauria la de Lleida, i tancaria les que no són rendibles. La decisió la van prendre “per centrar-se en països amb una quota de mercat significativa” per crear “un negoci fort”.

tracking