SEGRE

SERVEIS LICITACIÓ

La Paeria contractarà 4 places en un centre per a dones maltractades

Han d’estar operatives 24 hores tot l’any, per a estades d’urgència de fins a un mes || La Crida demana que l’expedient quedi sobre la taula, però s’aprova

Dones Lleida va ‘okupar’ el Casal de la Dona per reclamar un centre públic d’atenció a dones.

Dones Lleida va ‘okupar’ el Casal de la Dona per reclamar un centre públic d’atenció a dones.M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria traurà a concurs per 67.320 euros la contractació de quatre places diàries en un establiment social destinades a allotjament d’urgència durant un mes de dones en situació de violència masclista i els seus fills (o altres familiars dependents) que hagin hagut de “sortir del seu domicili fugint d’aquesta violència”.

El plec de condicions determina que aquestes places han d’estar operatives les 24 hores del dia durant tot l’any, estima 1.460 allotjaments a l’any i preveu poder disposar de places addicionals i prolongar l’estada en casos excepcionals “fins que la Generalitat proporcioni accés a un recurs de llarga estada”. L’ajuntament argumenta que no disposa “de cap servei d’aquestes característiques que pugui acollir les dones en situació de violència i els seus fills fora de l’horari laboral o en cap de setmana i festiu” i per aquest motiu proposa “la contractació externa d’una entitat/empresa especialitzada”.

Els licitadors han d’acreditar haver tingut en els últims tres anys almenys un establiment destinat a acollir persones vulnerables i està previst formalitzar un contracte des de l’1 de març al 31 de desembre del 2019. El servei també ha d’oferir suport psicològic i educatiu, accés a la xarxa de salut, justícia i escolar.

L’ajuntament no disposa d’un centre d’acollida de dones maltractades des que l’abril de l’any passat l’entitat Dona Samaritana deixés de prestar aquest servei.

La Crida, que defensa un servei públic, va criticar “que les clàusules fixen un 75% de criteris econòmics i sols un 25% de tècnics” i va afirmar que el regidor Xavier Rodamilans “diu que tenen tres pisos (per atendre dones) i que ja hi ha dos centres que estan fent aquesta tasca, però no quins”, de forma que considera que aquest projecte genera “dubtes” i va reclamar que quedés sobre la taula. No obstant, finalment l’expedient es va votar i va prosperar gràcies al suport de PSC, Cs i l’edil Rosa Maria Salmerón, mentre que PDeCAT, PP i Comú es van abstenir i ERC i Crida hi van votar no.

Per la seua part, ERC-Avancem va denunciar falta d’informació i de concreció de la proposta, “que no defineix el model d’atenció, que es deixa en mans privades”.

El PDeCAT critica que no es recolzi la vaga de fam dels presos El grup municipal del PDeCAT i Unió va lamentar ahir “la falta de sensibilitat del govern del PSC i els seus socis habituals [Cs, PP i Salmeron]” al rebutjar la seua proposta que instava la Paeria a mostrar el seu suport a la vaga de fam que duen a terme Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Turull i Joaquim Forn. El PDeCAT assegura que en un primer moment “la presidència de la comissió volia eludir la votació”, però finalment es va votar després d’anunciar els proposadors la seua intenció de presentar una moció en aquest sentit en el ple del dia 27. D’altra banda, la Crida va votar en contra de la ratificació del conveni amb l’ambaixada d’Israel, amb motiu de la col·laboració amb Animac, i va recordar el “compromís amb la societat palestina que va proposar la campanya mundial no violenta de boicot, sancions i desinversions per donar justícia a Palestina”.

tracking