SEGRE

INICIATIVA SERVEIS

Veïnes de Cappont recullen més de 1.600 firmes per demanar un geriàtric al barri

Una octogenària va posar en marxa la iniciativa juntament amb una amiga fa dos mesos || Critiquen que “amb la gent gran i la població que té el barri” no disposi encara d’aquest equipament

La Magda (segona per la dreta), amb les seues amigues i les 1.600 firmes que han recollit.

La Magda (segona per la dreta), amb les seues amigues i les 1.600 firmes que han recollit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa tot just dos mesos, dos veïnes de Cappont van decidir iniciar una recollida de signatures per demanar una residència per a la tercera edat al seu barri. Ara, seixanta dies després, n’han reunit més de 1.600 i aquestes dos amigues s’han convertit en vuit que, amb el suport dels comerciants del barri, pressionen la Paeria perquè el seu barri disposi d’aquest equipament. “Vam començar dos persones amb la recollida i en unes setmanes ja érem vuit. A més, hi han col·laborat molt amablement tots els comerços i associacions als quals els hem demanat suport i estem molt contentes per com s’ha rebut aquesta iniciativa”, explica la Magda Gorné, promotora de la iniciativa que, als seus 83 anys, va decidir agafar paper i bolígraf i recórrer els carrers de Cappont a la recerca de suports. “Una amiga em va comentar que calia que hi hagués una residència al barri, ja que totes són a Balàfia, sense places i amb preus poc assequibles. Vam transmetre aquesta petició a l’associació de veïns i a la llar municipal de Santa Cecília de l’avinguda Alacant, però ens van dir que ja ho havien intentat i que per a això s’hauria de recollir firmes. Així que, juntament amb una amiga, vam decidir posar-nos a recollir firmes pel nostre compte, primer a la llar, i ara la cosa ha crescut tant que gairebé no donem l’abast”. Gorné indica que volen continuar amb aquesta iniciativa perquè “el no ja el tenim, així que veurem si aconseguim alguna cosa”.

La recollida de signatures, ara per ara, només es concentra a Cappont, encara que Gorné va assenyalar que “hi ha hagut veïns que tenen comerços o coneguts pel carrer Major o per avinguda de Madrid que també volien obtenir adhesions en aquestes zones”.

La iniciativa va sorgir perquè “el ‘no’ ja el tenim”, però la Paeria, per ara, els “ha donat llargues”

A part de la falta d’equipaments al barri, aquest grup d’amigues va decidir seguir amb la iniciativa perquè “vam veure que hi ha molta gent gran o amb problemes de mobilitat que necessiten ajuda i el fet que no hi hagi tants cuidadors com abans les ha afectat molt”. Han notificat la iniciativa a la Generalitat, amb la qual es van reunir fa poc. “Ens van rebre als serveis territorials, i ens van dir que construir una residència és tasca de l’ajuntament, però ells posarien places a la seua disposició si la iniciativa prosperava.” Afegeix que, de moment, la Paeria els ha donat “llargues” i preveuen entregar totes les firmes després de les festes nadalenques i “fer accions més serioses”, conclouen.

Una residència i un centre de dia que han caigut en l’oblit La construcció d’una residència per a la tercera edat és una demanda que fa anys que el barri de Cappont reivindica i tots els projectes per fer-la realitat han caigut en l’oblit. El primer cas va ser el 2009, quan la Paeria va enderrocar l’antic mercat municipal per refer-lo i estava previst que acollís a la primera planta un centre de dia per a la tercera edat amb uns quatre-cents metres quadrats de superfície i amb capacitat per a entre 30 i 32 places. Més tard, l’any 2011 l’aleshores alcalde Àngel Ros va col·locar la primera pedra del geriàtric previst a la zona d’expansió entre Cappont i la Bordeta, però mai es va col·locar la segona. L’empresa concessionària va al·legar problemes pressupostaris i la Generalitat no va garantir que concertaria les places, per la qual cosa el projecte va acabar caient en l’oblit. Aquesta residència es preveia que tingués 132 places i 30 més com a centre de dia.

tracking