SEGRE

FERROCARRIL MOBILITZACIONS

Denuncien que no hi ha suficients revisors a Lleida per a tots els trens que circulen

CCOO assegura que, dels quinze actuals, deu tenen concedit trasllat i veu inviable poder implantar un sistema de Rodalies || La vaga d’interventors se salda amb una desena de combois suspesos

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Comissions Obreres denuncia que la falta de revisors de tren a Lleida posa en risc la continuïtat de l’actual servei ferroviari i impossibilita implantar el del Rodalies. Cristóbal Coro, coordinador del sector ferroviari de Catalunya de CCOO, va assegurar que deu dels quinze interventors actuals són de fora de Lleida i han sol·licitat el trasllat, que els ha estat concedit, de manera que pròximament marxaran als seus nous llocs de treball i deixaran Lleida desassistida. Per aquest motiu, reclama a Renfe la contractació immediata de més personal. “Són de Madrid o Aragó, per exemple, i volen tornar a casa. Necessitem set o vuit interventors i també set o vuit maquinistes”, va detallar, i va assegurar que en l’actualitat circulen per les línies de Lleida (no les d’alta velocitat) trens sense interventor, de manera que molts usuaris no paguen el bitllet. També denuncia que els interventors pateixen agressions en ocasions (diu que fa poc n’hi va haver una a Cervera). Així mateix, el sindicat remarca que la falta de personal a bord dels trens compromet la seguretat i l’atenció en cas d’algun contratemps i afegeix que comporta problemes de distribució de les càrregues de treball.

Per tots aquests motius, CCOO va convocar per ahir una vaga d’interventors que es va saldar amb una desena de trens anul·lats amb sortida o arribada a Lleida, entre els quals almenys dos AVE, així com diversos Alvia, regionals i regionals exprés i un TrenHotel. Diversos usuaris afectats van criticar falta d’informació sobre les cancel·lacions, que van conèixer a l’arribar a l’estació, i van haver d’esperar diverses hores per agafar un altre tren de les mateixes característiques cap a la seua destinació, per no haver de pagar més.

El comboi afectat és de la línia R12 i els passatgers van ser trasllats en bus entre Lleida i Cervera

Un portaveu de Renfe, per la seua part, va indicar ahir que actualment no hi ha falta d’interventors per al servei, sinó que es disposa dels que són necessaris. Xifra en un 8% el seguiment de la vaga i CCOO l’eleva al 75%.

Tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista

La línia R12 va patir ahir una nova incidència encara que, en aquesta ocasió, no va tenir res a veure amb una avaria tècnica com és habitual. Va ser una indisposició del maquinista la que va obligar a suspendre dos trens entre Lleida i Cervera, per la qual cosa Renfe es va veure obligada a traslladar els passatgers per carretera. Fonts de Renfe van explicar a SEGRE que el maquinista es va trobar malament a primera hora del matí i va anar al metge, que li va donar la baixa. Amb l’objectiu d’afectar al mínim els passatgers, van pensar que la solució més efectiva era substituir els combois per dos autocars. Els trens afectats van ser el que sortia de Lleida a les 06.24 que arribava a Cervera a les 7.17 i el de tornada, amb sortida des de Cervera a les 7.35 i arribada a Lleida a les 08.25. El primer bus va arribar més de 30 minuts tard a Tàrrega en relació amb l’horari del tren. Els usuaris consultats per aquest diari no es podien creure aquesta nova incidència i alguns van optar per sortir de l’estació. Alcaldes de la zona van dir que una avaria de la línia R12 ja no és notícia i que tan sols ho és que hi hagi una jornada amb total normalitat. Tal com va publicar ahir SEGRE, en aquesta línia es registren tres avaries al mes.

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.SEGRE TÀRREGA

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.

Renfe va traslladar en autocars els passatgers del tren anul·lat per la indisposició d’un maquinista.SEGRE TÀRREGA

tracking