SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

L'advocat Xavier Palau, alcaldable del PP a la Paeria

Substituirà Dolors López i vol superar Ciutadans i Vox || Descarta donar suport al PSC amb pactes puntuals com ara

Xavier Palau.

Xavier Palau.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat i doctor en Dret Xavier Palau, de 33 anys i nascut a la capital del Segrià, serà l’alcaldable del PP a Lleida a les pròximes eleccions municipals del maig. Aquesta és la proposta de la direcció provincial del partit, que compta amb el vistiplau de les direccions de Catalunya i Espanya. Pròximament serà ratificat pel comitè electoral provincial del partit i substituirà així Dolors López, que va ser número 1 el 2015.

“El meu objectiu és tenir més vots que Ciutadans i que Vox i arribar a governar, o entrar en el govern, amb el suport dels partits constitucionalistes”, va assenyalar ahir a preguntes d’aquest diari. Va manifestar que no recolzaria un hipotètic govern del PSC de la manera com el PP ho està fent ara, amb pactes puntuals. “Crec que hi sortim perdent i no serem la crossa del PSC”, va apuntar.

Es va mostrar convençut que “Cs no traurà més regidors que nosaltres” (ara Cs en té 4 i el PP, 2) i que Vox no entrarà a la Paeria.

Va explicar que els seus dos objectius principals són construir l’escola de Pinyana “perquè els nens deixin d’anar al col·legi en barracons” i que el pàrquing de l’hospital Arnau torni a ser gratuït. “Em centraré en els barris, els comerços, el teixit associatiu i cultural, en els pensionistes i els aturats”, va explicar, i va afegir que “hem creat juntes de barri als Magraners, Bordeta, Mariola, Secà de Sant Pere, Pardinyes i Balàfia; i comissions d’Educació, Sanitat, Agricultura, Economia, Urbanisme i Funció Pública. A partir d’aquí es construirà el programa electoral”. Després que fa un any el PP es quedés sense diputat al Parlament, va destacar que “la formació d’ara no té res a veure, ja que hem sumat un centenar d’afiliats i hem creat les juntes i comissions”.

D’altra banda, va afirmar que liderarà una llista renovada. En aquest sentit, Joan Viella no repetirà, igual que Dolors López, i hi ha la possibilitat que Marisa Xandri sigui la número dos.

tracking