SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per a una infermera al divulgar dades mèdiques d'una amiga

Treballava en un centre de salut de Saragossa i va accedir a l’historial després de trencar-hi la relació d’amistat || Li imposen tres anys i tres mesos de presó

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Saragossa.

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Saragossa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat una infermera lleidatana que treballa en un centre de salut de la capital aragonesa per divulgar dades de l’historial mèdic d’una amiga. El tribunal li imposa tres anys i tres mesos de presó, a part d’una multa de més de 3.700 €, i la inhabilita per a l’acompliment de la seua professió durant sis anys. Tanmateix, la mateixa Audiència considera “excessiva” la condemna, per la qual cosa proposa que la defensa sol·liciti al Govern central l’indult parcial. Assenyala que la condemna podria reduir-se a dos anys i la inhabilitació, a tres, encara que ha d’aplicar l’actual Codi Penal, que estableix penes més dures per descobriment de secrets en el cas dels funcionaris.

Segons la sentència, l’acusada i la denunciant havien estat amigues, i fins i tot havien conviscut juntes durant sis anys, encara que la relació es va ressentir. El març del 2017, relata la sentència, l’acusada va abordar la víctima en ple carrer, quan anava amb la seua cunyada, i li va dir que sabia que la seua germana tenia el virus de la sida. Una informació que, segons ha quedat acreditat per a l’Audiència, només va poder saber accedint a l’historial mèdic de la denunciant. La víctima va denunciar els fets davant de la Policia i va presentar una queixa davant del Servei Aragonès de Salut, que va confirmar que la infermera havia accedit a l’historial mèdic de la seua amiga en dos ocasions des del centre de salut en què treballava. En cap no tenia autorització per fer-ho. L’acusada va intentar defensar-se al·legant que va ser la mateixa víctima qui li havia explicat les seues malalties i la informació de la seua germana, però la denunciant ho va negar, versió a què ha donat credibilitat el tribunal. La Fiscalia sol·licitava una condemna de tres anys de presó i l’acusació particular, de tres anys i vuit mesos. L’Audiència considera que la pena imposada, tres anys i tres mesos de presó, és excessiva perquè no es van alterar ni van modificar dades personals.

Nou denúncies al mes a causa de revelació de secrets a Lleida Els Mossos d’Esquadra han registrat en el que va d’any una mitjana de nou denúncies al mes per descobriment i revelació de secrets a Ponent. Entre els mesos de gener i d’octubre, s’han interposat 91 denúncies a la província per aquest delicte contra la intimitat, davant de les 73 en el mateix període de l’any passat. Això suposa que les denúncies han augmentat un 24,6% a Ponent. D’altra banda, els jutjats lleidatans van rebre 15 causes per descobriment de secrets l’any passat, un 25% més. A aquests casos se sumen unes altres 14 diligències judicials per delictes de revelació de secrets per part d’un particular. El Codi Penal preveu penes d’entre un i quatre anys de presó per aquest delicte. En el cas que l’autor sigui un funcionari, pot ser inhabilitat un màxim de 12 anys.

tracking