SEGRE

TRIBUNALS LLEURE

Els gestors de The Hill porten la Paeria al jutge per rescindir el contracte de la discoteca

Ágora del Este presenta un recurs davant del jutjat contenciós || L’ajuntament va prendre la decisió per l’impagament de més d’un milió d’euros del cànon, ja que la situació havia arribat “al límit”

Imatge de l’edifici de l’antiga discoteca The Hill, al turó de Gardeny.

Imatge de l’edifici de l’antiga discoteca The Hill, al turó de Gardeny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Ágora del Este ha presentat un recurs davant del jutjat contenciós contra la rescissió de la concessió de la discoteca The Hill de Gardeny per part de l’ajuntament. Així ho va confirmar divendres a aquest diari el lletrat de la firma, que va evitar donar detalls sobre el contingut de l’informe.

El ple de la Paeria va aprovar el 5 d’octubre passat rescindir el contracte després que la concessionària hagués acumulat un deute de 1.081.000 euros per l’impagament del cànon. Aquesta decisió es va adoptar amb els vots a favor de l’equip de govern del PSC i l’edil d’Units per Avançar, Ciutadans i la Crida, mentre que PDeCAT, ERC, PP i Comú es van abstenir. La resolució de la Paeria estava avalada per un informe previ de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. El govern municipal va argumentar que la situació va arribar “al límit” després de reiterats incompliments de l’adjudicatària i va recordar que també confisquen la garantia i que les obres a Gardeny revertiran a l’ajuntament.

L’empresa ha recorregut al TSJC la sentència que va rebutjar l’anul·lació del cànon del 2015

La Paeria ja havia iniciat l’expedient de rescissió el mes de març, però va ajornar-ne l’execució a l’espera del pronunciament d’aquest organisme de la Generalitat i també davant de la possibilitat que l’empresa abonés el deute, almenys en una part important.

Tanmateix, i encara que al llarg de l’estiu Ágora del Este va fer diversos pagaments, el deute fins i tot va créixer lleugerament al no liquidar tampoc el cànon d’aquest any. El funcionament de la discoteca Hill va estar marcat des de l’inici pel conflicte entre ajuntament i empresa a causa del retard en l’adjudicació del concurs de la concessió. Aquesta havia d’entrar teòricament en vigor l’1 de maig del 2015, però Ágora del Este sempre ha destacat que no va rebre les claus del recinte fins al 10 de juliol d’aquell any i que, després de tramitar tots els permisos i efectuar les obres necessàries, no van poder obrir fins al 22 de juny del 2016. Per això, va sol·licitar l’anul·lació del cànon del 2015 i ampliar l’altre any els quatre de concessió com a compensació.

La Paeria ho va denegar, per la qual cosa va presentar un recurs davant del jutjat contenciós. El magistrat ho va desestimar i va justificar el rebuig d’aquest recurs al·legant que el contracte estipulava la cessió de l’espai durant quatre anys concrets (del 2015 al 2018) i que tant la Paeria com Ágora del Este van firmar l’acord. El lletrat d’Ágora del Este va qualificar la sentència d’“ambigua, ja que no valora si durant aquell període de temps l’espai va poder utilitzar-se per al que fixava la concessió, atès que no van poder obrir fins als 2016 a causa de les obres i els permisos que Ágora del Este va haver de fer i sol·licitar”. Així, l’empresa va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que encara no s’hi ha pronunciat.

Del Gurugú passant per Larida fins a The Hill El 2002, la Paeria va fer un concurs per instal·lar una discoteca a Gardeny, que es va adjudicar a la firma Circus Lleida. Naixia el Gurugú. El 2009, la Paeria va organitzar un nou concurs, que va guanyar Adaix de Negocios, vinculada al Grup Nastasi, i va nàixer Larida. Va ampliar l’oferta de lleure nocturn a tot l’any, amb una discoteca tancada (Excess), que va ser-hi 5 anys. El 2015, l’ajuntament va fer un concurs i va guanyar Ágora del Este, The Hill, però no va poder obrir fins al 2016.

tracking