SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per amenaçar el seu amant de revelar el seu amor secret

L’Audiència de Lleida li imposa una multa i li prohibeix comunicar-se amb la víctima || Li deia que si no accedia als seus desitjos explicaria la relació a la seua dona

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una dona per un delicte de coaccions després d’amenaçar el seu amant de revelar la relació a la seua dona. Uns fets pels quals el tribunal li imposa una multa de seixanta euros i li prohibeix comunicar-se amb la víctima per qualsevol mitjà durant mig any. D’aquesta forma, l’Audiència estima parcialment el recurs presentat per l’acusada, que va ser condemnada en primera instància per un delicte lleu d’amenaces. El jutjat d’Instrucció número 1 li va imposar com a pena quinze dies de localització permanent, en un domicili diferent i allunyat de la víctima, a més de prohibir-li comunicar-se amb ell durant sis mesos.

L’Audiència considera que la conducta de l’acusada és un delicte de coaccions i no d’amenaces

Tanmateix, l’Audiència entén que els fets no són constitutius d’amenaces sinó d’un delicte de coaccions. Segons la sentència, la conducta de l’acusada “recull un clar escenari coactiu” cap a la víctima, amb què es pretenia forçar-la a mantenir una relació que no desitjava, pressionant-lo amb l’amenaça de posar en coneixement de la seua esposa l’existència de la relació extramatrimonial i fins i tot de fer-se mal a si mateixa. “Amb la qual cosa va atemptar contra la seua llibertat i també contra el dret que la seua vida discorri de forma pacífica i assossegada”, afegeix la sentència, que dóna plena credibilitat a les declaracions de la víctima, que es van corroborar per missatges que es van enviar els dos a través del mòbil. No obstant, l’Audiència no considera, com sí que va dictar la jutge de primera instància, que aquests fets siguin un delicte d’amenaces, ja que la processada no va amenaçar de fer mal a la víctima o a la seua família, sinó a si mateixa, i va coaccionar l’amant a seguir la relació o, si no era així, ho revelaria a la seua dona. Per això, la condemna per un delicte lleu de coaccions i li imposa una multa de 60 €. El tribunal manté l’ordre de prohibició de comunicar-se amb la víctima per qualsevol mitjà durant un període de 6 mesos. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

Els Mossos reben 247 denúncies per coaccions fins a l’octubre a Lleida Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 247 denúncies per coaccions a les comarques lleidatanes entre els mesos de gener i octubre d’aquest any. Això representa una mitjana de gairebé 25 casos al mes, una xifra que ha augmentat un 9,7% respecte al mateix període de l’any passat. El Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a tres anys o una multa de dotze a vint-i-quatre mesos, segons la gravetat de la coacció o dels mitjans que s’han usat. Si es considera un delicte lleu, el càstig serà una multa d’un a tres mesos i només podrà aplicar-se si hi ha denúncia de la víctima. D’altra banda, els Mossos registren vora tres denúncies al dia per amenaces. Entre el gener i l’octubre s’han comptabilitzat 886 casos a la província, un 15% més que l’any passat, i es van detenir 109 persones.

tracking