SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Les denúncies per mals tractes augmenten un 25% en un any a Lleida

Fins al setembre, més de 1.000 casos nous

Concentració contra la violència masclista a Lleida.

Concentració contra la violència masclista a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats lleidatans han ingressat un total de 1.153 denúncies per violència masclista fins al mes de setembre d’aquest any. Aquesta xifra suposa un augment del 25 per cent respecte al mateix període del 2017. Són dades que va publicar ahir l’Observatori contra la Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial, que constata que només en el tercer trimestre les denúncies van augmentar un 23,5%. Segons aquestes dades, entre els mesos de juny i setembre els jutjats de les comarques de Ponent van registrar 426 denúncies d’un total de 358 víctimes de maltractaments per part de les parelles o exparelles. Tanmateix, malgrat que ha augmentat el nombre de denúncies, han disminuït les ordres de protecció. Només en el tercer trimestre, els jutjats van dictar 65 ordres de protecció, una menys que en el mateix període de l’any passat. En el conjunt del 2018 (fins al setembre) s’han dictat 249 ordres, un 16% menys que l’any passat.

Segons l’observatori, Lleida és la província catalana amb el percentatge més alt de processats per violència masclista que acaben sent condemnats, amb el 96,6%. Durant el tercer trimestre, es van dictar 86 condemnes, dos més que en el mateix període del 2017. Entre els mesos de gener i setembre, els tribunals lleidatans van condemnar 232 homes per delictes de violència masclista, un 11,5% més.

Lleida és la província de Catalunya amb el percentatge més alt de condemnes per mals tractes

Les dades també reflecteixen que, tot i que lleugerament, hi ha un descens de les dones que finalment decideixen retirar la denúncia. En el tercer trimestre, 21 dones es van acollir a la dispensa a no declarar, quatre menys que en el mateix període de l’any passat. Del total de denúncies presentades, només dos es van presentar per intervenció de la família de la víctima.

tracking