SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

'Cimera' d'Estat i Paeria per al centre comercial del pla de l'estació de Lleida

Al gener fixaran el “quadern de ruta” || Larrosa demana suport als pressupostos per tenir més recursos per a la Mariola

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estat i Paeria fixaran al gener el “quadern de ruta” per tirar endavant a la fi el pla de l’estació, que preveu un centre comercial de 60.000 metres quadrats i habitatges. “Hi haurà una reunió monogràfica entre els equips tècnics de la secretaria d’Infraestructures i de la regidoria d’Urbanisme i concretarem les actuacions”, va anunciar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, que dilluns es va reunir amb el secretari d’Estat, Pedro Saura. “Va manifestar l’interès del Govern a resoldre definitivament aquesta qüestió. Aquesta contundència no l’havíem sentit fins ara”, va subratllar. Va detallar que l’Estat representa el 54 per cent de l’accionariat de l’àmbit del pla i va recordar que “ha invertit uns vint milions en l’estació i amb el pla els podria recuperar”.

També va demanar la desafectació d’usos ferroviaris per a l’estació d’autobusos, va plantejar “avançar en el corredor ferroviari de transport de mercaderies entre Saragossa, Lleida i port de Tarragona” i va fer “una crida a la responsabilitat dels grups que poden donar suport als pressupostos de l’Estat, que preveuen un 40 per cent més de recursos per a habitatge, perquè siguin conscients que amb aquests podríem avançar en la regeneració de la Mariola”.

Ilnet incorpora 15 vehicles, sis dels quals elèctrics i un d’híbrid La concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries, Ilnet, ha incorporat quinze nous vehicles, dels quals sis són elèctrics, un híbrid i la resta, de baixa combustió. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va assenyalar en aquest sentit que la inversió total en la nova flota és de 2,1 milions d’euros i va apuntar que un dels nous vehicles s’utilitza per primera vegada a l’Estat i “és tan silenciós que fan més soroll els residus que el mateix vehicle”. “Avancem en la revolució verda i a reduir la contaminació acústica”, va subratllar.

Alguns dels nous vehicles d’Ilnet.

Alguns dels nous vehicles d’Ilnet.MAGDALENA ALTISENT

tracking