SEGRE

SUCCESSOS RECLAMACIÓ

Deneguen una indemnització de 258.363 € per una caiguda en una discoteca de Lleida

La víctima demanava aquesta quantitat a la Paeria pel mal ús de la terrassa de l’antiga discoteca || La Generalitat nega que l’ajuntament tingués responsabilitat

Imatge d’arxiu de l’exterior de la discoteca River, ja tancada, situada als Camps Elisis.

Imatge d’arxiu de l’exterior de la discoteca River, ja tancada, situada als Camps Elisis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió jurídica assessora de la Generalitat ha denegat una indemnització de més de 258.363 euros que reclamava una jove que el 2013, quan tenia 18 anys, va caure d’una altura de 7 metres des de la terrassa de l’antiga discoteca River, als Camps Elisis. La víctima reclamava aquesta quantitat a la Paeria a l’entendre que la caiguda es va produir per una “funció deficient de la inspecció municipal”. Tanmateix, la Generalitat rebutja que l’ajuntament tingués cap responsabilitat, ja que atribueix a l’empresa titular del local de lleure l’ús indegut de la terrassa. Els fets van tenir lloc l’abril del 2013 i a causa de la caiguda la jove va patir múltiples ferides de gravetat, per les quals va estar en coma un mes i mig i que li han provocat importants seqüeles. Segons els informes aportats al procediment, la jove va passar per diverses intervencions quirúrgiques. Després dels fets, la demandant va interposar una querella criminal contra l’empresa titular de la discoteca i també contra la Paeria.

El gener del 2016, el jutjat d’Instrucció 3 de Lleida va acordar el sobreseïment de la causa penal contra els responsables del River a l’entendre que els fets podrien tractar-se d’una infracció administrativa, però no d’un delicte de lesions imprudents. Una decisió judicial que va ratificar l’Audiència Provincial l’abril d’aquell mateix any. D’aquesta manera, es tancava la via penal i s’obria un procediment administratiu. Ara, la Generalitat rebutja que la Paeria hagi de fer front a la reclamació de més de 258.300 euros a l’entendre que la responsabilitat del mal ús de la terrassa era dels responsables de la discoteca i assenyala que el consistori, tot just succeir els fets, va sancionar els titulars de l’empresa amb 10.000 euros per una infracció greu. Aquesta multa corresponia al fet que la terrassa només podia utilitzar-se com a sortida d’emergència, malgrat que els responsables deixaven que els clients hi sortissin a fumar.

En tot cas, la comissió de la Generalitat apunta també a la responsabilitat de la víctima a l’asseure’s a la barana, la qual cosa, assenyala, “va provocar que s’exposés a un risc innecessari”. Segons va indicar l’organisme, l’actuació de la Paeria va ser “immediata i proporcionada”, per la qual cosa rebutja la reclamació.

tracking