SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

El pressupost de la UdL per al 2019 puja un 10,5% i voreja els 94 milions

La integració del campus d’Igualada, clau per a l’augment dels ingressos

La UdL també va aprovar la segona fase del segon edifici polivalent del campus de Cappont.

La UdL també va aprovar la segona fase del segon edifici polivalent del campus de Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir el pressupost de l’entitat per al 2019, que suposa un augment del 10,47% respecte a l’exercici d’aquest any. El pressupost total ascendeix als 93.756.039 euros i el gerent de la UdL, Josep Maria Sentís, va assenyalar que aquest augment de les finances respon a tres factors. D’una banda està la integració del campus d’Igualada a la UdL, fet que comportarà un augment important dels ingressos a causa de les aportacions de la Generalitat per al finançament de l’Escola Tècnica d’Igualada. Un altre dels punts clau de l’augment del pressupost és l’increment de les retribucions del personal, factor que també ha comportat un augment de les despeses.

Respecte als programes pressupostaris, l’augment més notable ha estat per al d’investigació i transferència del coneixement, amb una pujada del 25,47 per cent respecte al 2018, “ja que els ingressos per convenis de transferència del coneixement i de projectes d’investigació s’han incrementat un 50 per cent el 2018 i es preveu que l’augment sigui progressiu per a l’any que ve”, va destacar Sentís. Els següents programes que comptaran amb més augment del pressupost són els de personal (9,58%) i comunitat universitària i polítiques transversals (7,12%). El segueixen docència, aprenentatge i ocupabilitat (4,5%) i relació amb el territori i internacionalització, que puja un 3,7%.

Paral·lelament, el consell de govern de la universitat també va aprovar la contractació de la segona i última fase per construir l’edifici polivalent 2 del campus de Cappont. Comptarà amb un pressupost aproximat de 3,3 milions d’euros.

Els comicis per escollir el nou rector seran el 7 de maig El consell de govern de la UdL va aprovar ahir el calendari electoral per escollir el nou rector o rectora. Les candidatures es podran presentar fins al dia 3 d’abril i la proclamació definitiva serà el 23 d’aquell mateix mes. Pel que fa als comicis, se celebraran el dia 7 de maig i, en cas que fos necessària una segona volta, es realitzaria el 23 de maig. Els resultats definitius es coneixeran el 14 de maig per a la primera volta, i els resultats de la segona volta es coneixerien el 30 de maig.

tracking