SEGRE

URBANISME COMERÇ

Eurofund compra al 'banc dolent' finques a Torre Salses per edificar el centre comercial

L’empresa afirma que invertirà vuitanta milions en la construcció || L’edifici ocuparà 56.000 metres quadrats i la resta, fins a 140.000, es destinarà a accessos, aparcament i zones enjardinades

La zona de Torre Salses es troba entre Magraners i la Bordeta.

La zona de Torre Salses es troba entre Magraners i la Bordeta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou pas endavant perquè el centre comercial de 56.000 metres quadrats a Torres Salses, entre la Bordeta i Magraners, sigui una realitat. I és que l’empresa Eurofund Parc Lleida va anunciar ahir que ja ha fet efectiva la compra a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb o el banc dolent) de les dos parcel·les de Torre Salses on està previst el parc comercial de mitjanes i grans superfícies. Eurofund va informar que la superfície total de les finques és de 140.000 metres quadrats, dels quals 56.000 s’edificaran (superfície bruta per llogar), i la resta es destinarà a aparcament, enjardinament i accessos. La firma va remarcar, a més, que preveu una inversió de vuitanta milions d’euros en la construcció del centre comercial. Així mateix, va destacar que han efectuat la compra “després d’haver superat els exigents processos de la Sareb, en particular els relatius a inversions estrangeres, tot i tractar-se en aquest cas d’una empresa establerta a Espanya que compleix aquí les obligacions fiscals”.

El grup Eurofound ha impulsat a l’Estat centres comercials com el de Puerto Venecia a Saragossa (vegeu el desglossament) i en els últims divuit mesos Eurofund Capital Partners ha coinvertit prop de 350 milions d’euros en operacions immobiliàries a Espanya. El passat dia 4, Eurofund Parc Lleida va firmar amb la Paeria el conveni de gestió urbanística per executar el desdoblament i prolongació del vial de Víctor Torres, d’accés a la zona de Torre Salses, i la modificació de l’ordenació urbanística d’aquest sector, denominat SUR 42. L’empresa aportarà 1,2 milions d’euros dels 2,6 que costa el vial, avançarà 200.000 euros per prolongar el carrer Francesc Boldalba cap a Torre Salses i es compromet a participar amb 1,2 milions en el concurs públic que obrirà la Paeria per adquirir finques municipals.

La llicència comercial, una reparcel·lació i un projecte complementari d’urbanització, en tràmit

El representant de la firma, Albert Simó, va incidir ahir que continuen treballant en els tres últims tràmits pendents: la modificació d’una reparcel·lació, el projecte d’urbanització complementari i la llicència comercial (que ha de concedir la Generalitat).

A la firma del conveni, va assenyalar que aquests tràmits es poden prolongar entre quatre i vuit mesos, de manera que les obres del centre comercial de Torre Salses podrien començar a mitjans de l’any que ve. Un estudi xifra en 362 milions l’impacte directe, indirecte i induït per la seua implantació.

tracking