SEGRE

TRIBUNALS APROPIACIÓ INDEGUDA

El Mag Lari acusa al judici el seu exsoci d'estafar-li 145.000 euros

L’acusat diu que agafava diners per a despeses personals però diu que els tornava || Fiscalia i acusació particular demanen una condemna de cinc anys de presó

L’acusat, a l’esquerra, i Josep Maria Lari, durant la declaració a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, a l’esquerra, i Josep Maria Lari, durant la declaració a l’Audiència de Lleida.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Maria Lari, conegut artísticament com a Mag Lari, va acusar ahir el seu exsoci P.V.V., un veí de Golmés de 62 anys, d’haver-lo enganyat durant anys amb la comptabilitat de la societat que tenien (Mag Lari S.L.) i haver-se apropiat indegudament 145.008 euros durant els anys 2010 i 2014. Lari, que exerceix l’acusació particular en un judici que es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida, va sol·licitar per al seu exsoci una condemna de cinc anys de presó per un delicte continuat d’apropiació indeguda i que li torni l’import suposadament defraudat. La Fiscalia va sol·licitar una pena en els mateixos termes, mentre que la defensa va demanar l’absolució.

“Ell s’encarregava de gestionar els meus diners i jo no havia de preocupar-me de res. Pel que fa al tema econòmic, sóc bastant dolent, a més de despreocupat, per la qual cosa no tenia control de res”, va assegurar Lari al tribunal. La seua relació entre es remunta a l’any 2001. “Li tenia plena confiança. Ell era el meu mànager i em deia que tot anava bé.” L’artista va descobrir l’estafa “quan vaig rebre la notificació d’un embargament d’Hisenda i vaig comprovar que també devia diners a la Seguretat Social”. Lari també va descobrir que el seu soci cobrava uns 3.000 euros al mes mentre que el seu sou no sobrepassava els 1.500. Va ser aleshores quan van analitzar els comptes bancaris i van comprovar que l’acusat suposadament s’hauria apropiat 145.000 euros, dels quals uns 48.000 eren reintegraments en finestreta, 62.000 en caixers i 27.000 més extraccions efectuades amb targeta per a compres de perfums, tabac, supermercats i fins per fer obres al seu habitatge. Fins i tot van comprovar que el 31 de desembre del 2013, un dia en què l’empresa no tenia cap despesa, l’exsoci va treure 5.000 euros.

L’acusat va negar que s’haguessin apropiat els diners. “Les quantitats que treia eren exclusivament per pagar les despeses de la societat, tret d’algunes quantitats per fer treballs a casa meua i a la de Lari, però després feia aportacions de capital.” El veí de Golmés també va explicar que “érem carn i ungla, jo era un pare per a ell”. Mag Lari S.L., segons l’imputat, va arribar a facturar més d’un milió d’euros.

tracking