SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Les firetes de Lleida tornen als Camps Elisis

Després de quatre anys al solar de Copa d’Or, els firaires es traslladaran a l’antiga Hípica || Pressupost de mig milió d’euros per asfaltar el terreny, instal·lar serveis i pavimentar els carrers adjacents

Estat actual del terreny de l’antiga Hípica, al costat del camí de Grenyana.

Estat actual del terreny de l’antiga Hípica, al costat del camí de Grenyana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va treure ahir a licitació les obres per pavimentar i urbanitzar els terrenys de l’antiga Hípica, situats al barri de Cappont, al costat del camí de Grenyana, com a nova ubicació de les firetes. El projecte compta amb un pressupost de 507.541,31 euros (IVA inclòs), i el termini d’execució és de tres mesos.

L’actuació consistirà a pavimentar el terreny, urbanitzar els carrers adjacents, instal·lar preses d’electricitat i d’aigua potable i cobrir una entrada d’aigua del canal de Seròs, que naix en aquest solar i que utilitza la comunitat de regants de la séquia de Torres de Segre. Fonts municipals van assegurar que està previst instal·lar preses d’aigua per a lavabos portàtils i que l’obres estaran finalitzades perquè els firaires puguin instal·lar-s’hi per les Festes de Maig.

L’actuació també preveu cobrir una entrada d’aigua del canal de Seròs que naix en aquest mateix solar

Quant al cobriment d’una entrada d’aigua del canal de Seròs, l’ajuntament va arribar a un acord a mitjans d’aquest any amb la comunitat de regants de la séquia amb la condició que sigui el consistori el que es faci càrrec d’aquest cobriment.

Amb aquest projecte, els firaires tornaran a estar al costat del recinte de la Fira després d’estar quatre anys en un solar de Copa d’Or, una ubicació que va provocar un notable descens en la facturació i nombroses queixes per part d’aquest col·lectiu a causa que el terreny no estava pavimentat ja que estava aïllat de la resta de zones de lleure durant les festes majors.

Adjudicada l’ampliació de voreres i carril bici a Anselm Clavé L’Empresa Municipal d’Urbanisme va adjudicar ahir el projecte per habilitar un carril bici, ampliar les voreres i la plantació de diversos arbres al carrer Anselm Clavé a l’empresa constructora B. Biosca per un import de 250.187,25 euros (IVA inclòs). L’actuació, que està previst que duri al voltant de quatre mesos, també servirà per renovar la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i l’enllumenat públic. La construcció del carril bici comportarà que el nombre de carrils de circulació de vehicles passi dels dos actuals a només un.

tracking