SEGRE

ENSENYAMENT LEGISLACIÓ

Postres reivindicatives

Les Ampes exigeixen a Bargalló “materialitzar” per escrit el seu compromís que podran gestionar els menjadors || Alumnes surten al pati a menjar la fruita

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars d’alumnes, professors i pares van sortir ahir al pati a menjar les postres del dinar per exigir al conseller d’Educació, Josep Bargalló, que “materialitzi per escrit i faci realitat” el seu compromís que les Ampes puguin continuar gestionant els menjadors escolars al nou decret que els regularà, “i que no quedi només en paraules”. Col·legis com el Pràctiques I, Ciutat Jardí, Joc de la Bola, Parc de l’Aigua, Escola Alba, Frederic Godàs, Joan Maragall i Països Catalans es van afegir a aquesta jornada reivindicativa, en la qual també es va portar a terme una cassolada per part de col·legis de Balaguer davant del consell comarcal de la Noguera. A més, a l’escola Joaquim Palacín de Bellvís van penjar plats de plàstic amb missatges a la tanca principal.

Bargalló es va comprometre dilluns a treballar “en una solució per resoldre la seguretat jurídica que els falta a les Ampes que vulguin fer la gestió directa o indirecta del menjador”. Les Ampes van valorar positivament aquestes paraules, però mantenen les protestes “perquè aquest canvi de discurs sigui una realitat i no una estratègia política de distracció”. Fonts de la Fapac van explicar que Educació els ha advertit de “no utilitzar menors a les protestes”, davant de possibles accions de la Fiscalia, i van afegir que “en cas que ens ho prohibeixin, protestarem sense ells”.

N’hi ha 27 d’incorporats al programa, encara que només quatre l’apliquen de forma més intensiva

Per la seua banda, la Fundació Barri de Pardinyes va atorgar ahir dimecres un total de trenta-nou beques de menjador, valorades en 12.000 euros, per a alumnes dels col·legis Pardinyes, Riu Segre i La Mitjana procedents de trenta famílies en risc d’exclusió social.

Educació portarà a tots els centres el pla d’innovació ‘Escola Nova 21’

Educació assumirà el lideratge del programa d’innovació educativa Escola Nova 21 i el posarà a disposició de tots els centres, quan fins ara només hi tenien accés uns cinc-cents (vint-i-set de Lleida) dels gairebé 3.000 de tot Catalunya. Aquesta actuació és fruit d’un acord entre la conselleria amb la Federació de Municipis (FMC) i l’Associació de Municipis (AMC) que es va presentar ahir. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va explicar que el departament incorporarà progressivament aquest pla a les seues xarxes de millora amb l’objectiu d’“impulsar la innovació i la millora educativa per respondre a les necessitats de tot l’alumnat” a deu anys vista.

Aquest programa el va crear la Fundació Bofill, Unesco.cat i UOC amb el suport de la Fundació La Caixa. L’acord preveu que Escola Nova s’extingirà el juliol del 2020, quan hagi completat la transferència del seu contingut a les administracions. Entre altres aspectes, propugna l’avaluació per competències i l’aprenentatge per projectes.

A Lleida, el Claver va ser un dels vint-i-sis centres catalans que el van posar en marxa, i les escoles Les Savines de Cervera i Setelsis de Cervera i l’institut Joan Oró formen part dels trenta inclosos en un pla pilot de formació del professorat.

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.AMADO FORROLLA

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.

Alumnes del Frederic Godàs menjant pomes.AMADO FORROLLA

tracking