SEGRE

ENSENYAMENT PLANIFICACIÓ

El col·legi Camps Elisis ja tindrà una segona línia el curs vinent

Començarà a P-3 i s’estendrà progressivament, per això Educació estudia ampliar l’escola || L’objectiu és evitar que quedin alumnes del barri sense plaça

L’obra que ha donat Angèlica Dass a l’institut Torre Vicens.

L’obra que ha donat Angèlica Dass a l’institut Torre Vicens.INSTITUT TORRE VICENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·legi Camps Elisis comptarà amb una segona línia a partir del curs que ve. Segons va confirmar el delegat territorial d’Educació, Carles Vega, s’obrirà des de P-3 i s’anirà estenent a mesura que els alumnes vagin passant de curs fins a assolir tota l’etapa Infantil i Primària. Va explicar que així es cobrirà la demanda escolar a Cappont i va recordar que l’any passat hi va haver pares que es van quedar sense poder escolaritzar els fills al barri. Va assenyalar que, davant de l’obertura de la segona línia, l’escola “s’acabarà quedant petita, per la qual cosa estem estudiant com ampliar-la” i va afirmar que ja ha iniciat contactes amb la regidoria d’Educació. Una de les opcions seria unir les instal·lacions amb l’escola bressol, tal com preveu el POUM. Vega va traslladar aquesta informació a la junta de l’associació de veïns de Cappont en una reunió. Una portaveu va explicar que van demanar reunir-se amb ell per sol·licitar-li que el barri “sigui una única zona escolar”, ja que ara arriba fins a la rambla d’Aragó i Gardeny. “El barri està creixent i si vénen alumnes d’altres llocs als nostres col·legis ens quedem sense poder escolaritzar els nostres fills a Cappont, com ha passat aquest curs, per això volem que el barri sigui una única zona escolar, ja que quan Educació va crear les zones fa molts anys, Cappont era petit”, va explicar. Vega va dir que “no es contempla canviar les zones, encara que estan pendents de revisió”. La junta també va demanar al delegat “que es reparteixin els alumnes immigrants equitativament entre totes escoles lleidatanes” perquè no torni a passar com aquest curs, en el qual hi ha hagut pares que no volien portar els fills al Camps Elisis. Vega va indicar “que s’ha de treballar conjuntament amb la Paeria i entitats del barri per aconseguir-ho”. Finalment, Cappont va reclamar ampliar places a les escoles bressol perquè n’hi ha 50 i som 15.000 habitants”.

D’altra banda, la junta repetirà un altre mandat al no haver-hi més candidatures. La presidenta, Veni Ros, va dir que els seus objectius són aconseguir la zona escolar i reivindicar la millora del pavelló Antorxa.

Equipament per al Torre Vicens L’institut Torre Vicens ha estrenat equipaments per a FP únics a la província. Per al cicle superior d’estètica, instal·lacions hidrotermals i d’hidroteràpia amb dutxa Vichy, sauna seca i una banyera per a massatge subaquàtic. Per al d’Anatomia Patalògica i Citodiagnòstic, una aula amb microscopis, micròtom, dispensador de parafina, bany termostàtic, microscopi òptic i, cedit per l’Arnau i l’IRBLleida, un criòstat per a estudis histològics. I la fotògrafa Angèlica Dass ha donat la seua obra Humanae, que versa sobre la igualtat.

tracking